Sport

Radu Petrescu, decizie importantă în FC Botoșani – Universitatea Craiova. Gazdele au cerut penalty, dar a dat fault în atac

Radu Petrescu a avut de luat o decizie importantă la mijlocul primei reprize a meciului Botoșani - Universitatea Craiova. „Centralul” partidei a dictat fault în atac.
21.01.2023 | 20:58
Radu Petrescu decizie importanta in FC Botosani  Universitatea Craiova Gazdele au cerut penalty dar a dat fault in atac
Radu Petrescu, decizie importantă în meciul FC Botoșani - Universitatea Craiova. Sursă foto: captură foto - digisport.ro.
ADVERTISEMENT

FC Botoșani și Universitatea Craiova se duelează în ultimul meci al zilei în etapa 22 din SuperLiga. În minutul 24, Cyril Zabou, fotbalistul celor de la Botoșani, a scăpat singur cu Giedrius Arlauskis, iar „centralul” Radu Petrescu a fost pus în postura de a lua o decizie importantă.

Radu Petrescu a dictat fault în atac la duelul dintre Zabou și Găman

Universitatea Craiova are o misiune grea în primul meci oficial al anului. Fără Eugen Neagoe pe bancă, ci doar în tribună, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, oltenii au nevoie de toate cele trei puncte în duelul cu moldovenii pentru a o egala la puncte pe Rapid, aflată pe locul trei.

ADVERTISEMENT

În contradicție, moldovenii au fost aproape să deschidă scorul la mijlocul primei reprize. Zabou a fost lansat excelent în careu, însă Valerică Găman a avut o intervenție salvatoare din spate.

Gazdele au răbufnit imediat și au cerut lovitură de la 11 metri, după ce fotbalistul francez al celor de la Botoșani a rămas întins pe gazon.

ADVERTISEMENT

Totodată, suporterii au protestat la adresa deciziei lui Radu Petrescu de a acorda fault în atac. Reluările video au dovedit că decizia luată a fost cea corectă, cel care a faultat fiind chiar mijlocașul moldovenilor, în timp ce Valerică Găman a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sebastian Mailat a deschis scorul în fața Universității Craiova

Universitatea Craiova a avut prima șansă de a înscrie încă din starul partidei. Rămas fără marcaj în careu, Dan Nistor a lovit greșit balonul și a trimis departe de poarta lui Papp dintr-o poziție favorabilă.

ADVERTISEMENT

Echilibrul pe tabelă s-a menținut până în minutul 35, când Sebastian Mailat, golgheterul moldovenilor în actualul sezon, a marcat cu un șut spectaculos.

Mingea deviată de un jucător al oaspeților a ajuns la Mailat care a profitat cu vârf și îndesat. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a marcat cu un șut la vinclu, lăsându-l fără replică pe Arlauskis.

ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe, în tribună la debutul pentru Universitatea Craiova

Eugen Neagoe nu a putut să-i susțină de pe bancă pe jucătorii de la Universitatea Craiova. „Geană” nu a putut să stea la margine, la debutul în Bănie din cauza problemelor cu înregistrarea contractului, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Fostul fotbalist al oltenilor nu a încheiat încă legăturile cu Universitatea Cluj, astfel, noua înțelegere cu formația patronată de Mihai Rotaru nu a putut fi înregistrată.

Ulterior, dezvăluirea FANATIK a creat isterie între cele două cluburi. Atât Universitatea Craiova, cât și Universitatea Cluj au emis comunicate de presă prin care și-au susținut poziția.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,88 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova – AFC Hermannstadt!

ADVERTISEMENT