Sport

Radu Petrescu, delegat să arbitreze un meci de Liga 5 pe București! Ca asistent! „Te-au pedepsit ăștia la cât ai greșit în Liga 1?” Video exclusiv

Radu Petrescu (39 de ani) a fost surprins într-o ipostază nu tocmai plăcută. Arbitrul FIFA, care a comis mai multe erori în acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1, a fost tușier la un meci de Liga 5.
27.03.2022 | 18:16
Radu Petrescu delegat sa arbitreze un meci de Liga 5 pe Bucuresti Ca asistent Teau pedepsit astia la cat ai gresit in Liga 1 Video exclusiv
Radu Petrescu, arbitru asistent la un meci de Liga 5. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În așteptarea implementării sistemului VAR, Casa Pariurilor Liga 1 a avut parte în sezonul 2021-2022 de numeroase greșeli de arbitraj. Unul dintre cei mai contestați arbitri a fost Radu Petrescu, care, în acest weekend a ajuns să arbitreze în al cincilea eșalon fotbalistic din România.

Radu Petrescu, arbitru asistent în Liga 5. Bucureșteanul a fost ironizat de spectatori

FANATIK a aflat în exclusivitate că „centralul” în vârstă de 39 de ani a fost delegat să oficieze un meci din Liga 5, Seria 2, AFC Venus 1914 – AFC Atletico București 2003.

ADVERTISEMENT

Partida s-a desfășurat duminică, 27 martie,  pe stadionul „Biruința”, din cartierul bucureștean Dămăroaia. Marea surpriză a reprezentat-o faptul că Petrescu îndeplinea rolul de arbitru asistent, ceea ce a stârnit râsete și ironii din tribună.

„Te-au pedepsit ăștia la cât ai greșit în Liga 1?, i-au strigat lui Radu Petrescu câțiva dintre spectatorii prezenți la meciul Venus – Atletico București.

ADVERTISEMENT
Radu Petrescu, asistent în Liga a 5-a
Radu Petrescu, asistent în Liga a 5-a. FOTO: Fanatik

Din informațiile obținute de site-ul nostru, arbitrul bucureștean s-a achitat foarte bine de sarcini și a avut o prestație bună, în ciuda contestărilor venite din tribune și a faptului că nu este la fel de familiarizat cu steagul așa cum este cu fluierul.

Pentru partida de pe „Biriuința”, Radu Petrescu a făcut schimb de roluri cu Radu Ghinguleac (41 de ani). Arbitru asistent FIFA din anul 2010 și membru frecvent în brigada lui Petrescu la meciurile din Liga 1 sau din Europa, Ghinguleac a fost cel care a condus de la centru Venus – Atletico București, meci încheiat cu victoria gazdelor scor 3-2.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica crede că Radu Petrescu ar fi trebuit scos din arbitraj

Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai lui Radu Petrescu este Mihai Stoica. Managerul general de la FCSB l-a făcut praf pe „centralul” bucureștean după Chindia Târgoviște – CFR Cluj 0-1, meci disputat în returul sezonului regular.

„Același arbitru care a inventat fault la Sibiu – CFR și a făcut-o campioană pe CFR și a retrogradat Voința. Când Beto a dat cu piciorul în pământ. A inventat atunci! Acum i-a intrat ceva în ochi și nu a văzut că a luat-o Costache cu mâna.

ADVERTISEMENT

Trebuia exclus definitiv de atunci Petrescu. E clar că ai interes când inventezi. Suntem bătaia de joc a tuturor. Dacă aveam VAR se rezolvau multe”, declara Mihai Stoica, în decembrie 2021.

  • 2012 este anul în care Radu Petrescu a fost promovat pe lista FIFA
ADVERTISEMENT