Fotbal intern

Radu Petrescu, în centrul atenției și la Chindia – CFR Cluj: „Mai greșim și noi!”. Carusel de erori în acest sezon

01.02.2021 | 23:40
Radu Petrescu in centrul atentiei si la Chindia  CFR Cluj Mai gresim si noi Carusel de erori in acest sezon
ADVERTISEMENT

Adi Păun a marcat, din lovitură de pedeapsă, singurul gol al partidei Chindia – CFR Cluj. Gazdele au protestat vehement la faza la care Radu Petrescu a dictat lovitură liberă pentru campioană, la un henţ comis de Piţian. Centralul bucureştean a avut parte de scandaluri după fiecare joc pe care l-a condus în acest an.

În minutul 51 al partidei de la Ploieşti, Radu Petrescu a dictat penalty pentru CFR Cluj la un henţ comis de Piţian, aflat în duel cu Vinicius. Se vede că Piţian atinge balonul cu mâna, dar jucătorul Chindiei pretinde că ar fi fost împins în aer la faza respectivă.

ADVERTISEMENT

“A fost penalty pentru CFR Cluj. Adversarul îl jenează și pune mâne pe el, dar nu justifică ridicarea brațului atât de mult, duce mâna mult prea sus. În moment ce ești cu mâinile pe-acolo riști mult. Nu e suficient pentru a se fi dat fault în atac”, a fost analiza lui Cristi Balaj la Telekomsport.

Verdictul lui Cristi Balaj: Penalty acordat corect pentru CFR Cluj. Trebuia să dea și pentru Chindia

Şi Chindia a cerut o lovitură de pedeapsă, după ce acelaşi Piţian a fost lovit în careu de Ben Youssef. Faza a avut loc în minutul 56, la puțin timp după ce Păun deschisese scorul.

ADVERTISEMENT

“E penalty clar și pentru Chindia, l-a lovit cu mână în gât pe adversar. S-a dus direct în Pițian. Vezi adversarul în fața ta și deschizi brațul în zona maxilarului adversarului, e penalty clar”, a fost analiza lui Cristi Balaj pentru sursa citată.

Andrei Pițian, implicat în ambele faze controversate, l-a atacat dur pe Radu Petrescu. Și a dezvăluit o discuție ciudată pe care ar fi avut-o cu arbitrul.

ADVERTISEMENT

“Arbitrul ne-a spus replica lor clasică: ‘Mai greșim și noi’. Mi-am luat mare cot în cap de la Ben Youssef de încă am și urme. La penalty-ul lor am atins mingea, dar asta vine după un fault clar al lor. După a fost penalty cât se poate de clar în minutul 57, dar n-am primit, nu înțeleg de ce. Vor respect, să ofere respect. Suntem surpriza plăcută a campionatului, dar vrem și noi să mai primim penalty-uri”, a spus Pițian.

  • 0-1 s-a terminat Chindia – CFR Cluj;

Radu Petrescu l-a scos din minți pe Croitoru și și-a schimbat de două ori decizia în câteva secunde la Hermannstadt – Viitorul

Radu Petrescu este la al zecelea meci arbitrat în Liga 1 în acest sezon. Şi al patrulea în 2021. Și la precedentele trei a luat câteva decizii greşite şi “s-a lipit” de scandaluri.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai puțin de o săptămână, Radu Petrescu a fost la centru în partida Academica Clinceni – FC Botoșani 2-1. Oaspeții au cerut două lovituri de pedeapsă, ambele refuzate. În plus, Petrescu l-a eliminat ușor pe Alin Șeroni. Extrem de furios, Croitoru a pătruns pe teren la finalul partidei și i-a repoșat vehement arbitrului deciziile luate.

La final, antrenorul celor de la FC Botoșani s-a rezumat la o declarație ironică: “Un arbitru extraordinar de bun, merită tot… și ecuson FIFA, tot, extraordinar de bun”.

Pe 18 ianuarie, Radu Petrescu a fost la centru în partida Astra – Universitatea Craiova. Nu a avut prea multe faze dificile, dar a comis-o grav pe final. Nu a dat nici fault la o fază l-a care Mateiu l-a faultat dur pe Răduț la centrul terenului. Mijlocașul oltenilor trebuia eliminat la acea fază.

Primul meci arbitrat de Radu Petrescu în 2021 a fost Viitorul – Hermannstadt 2-1, pe 10 ianuarie. La acel meci a avut o fază absolut halucinantă. La un atac al oaspeților, sibienii au cerut o lovitură de pedeapsă după un henț comis de Virgil Ghiță.

  • 2-1 a fost Academica Clinceni – FC Botoșani;
  • Radu Petrescu a fost acuzat că a refuzat două penalty-uri pentru oaspeți.

Radu Petrescu a făcut praf și FCSB – Dinamo. Reproșuri din ambele părți după trei decizii greșite

În primă fază, Radu Petrescu a acordat corner pentru oaspeți. După câteva secunde de proteste ale fotbaliștilor pregătiți atunci de Ruben Albes, Petrescu a dictat penalty. A fost rândul celor de la Viitorul să protesteze. Doar că Petrescu s-a răzgândit din nou după alte câteva secunde. Corner, dat după o scurtă discuție cu Ghiță.

“Nu e normal ce s-a întamplat la aceea fază, au schimbat penalty-ul în corner. Pot să înţeleg că îţi corectezi decizia pentru că asistentul ţi-a spus ceva, dar nu e normal să îţi schimbi decizia a doua oară”, acuza Albes.

Radu Petrescu a enervat pe toată lumea și în ultimul derby dintre FCSB și Dinamo. L-a iertat de eliminare pe Janusz Gol în minutul 12, deși acesta l-a lovit cu cotul în față pe Perianu. Apoi, în minutul 25, a dictat ușor o lovitură de pedeapsă pentru Dinamo, la un contact între Panțîru și Gonzalez. În fine, în minutul 75 a dictat penalty pentru FCSB și eliminare pentru Izma Lopez, la o fază la care spaniolul a lovit balonul.

  • Cu 3-2 s-a impus FCSB în derby-ul cu Dinamo din tur;
  • Golul decisiv a fost marcat dintr-un penalty contestat.
ADVERTISEMENT