Sport

Radu Petrescu – Marian Barbu, cuplul dezastru din arbitrajul românesc! Decizii de neînţeles în ultimele săptămâni. “Ori se ajută, ori sunt dușmani”

Cuplul Radu Petrescu - Marian Barbu a făcut ravagii în ultimele săptămâni în SuperLiga, cu decizii de neînţeles, chiar dacă au avut la dispoziţie arbitrajul video.
12.02.2023 | 23:52
Radu Petrescu  Marian Barbu cuplul dezastru din arbitrajul romanesc Decizii de neinteles in ultimele saptamani Ori se ajuta ori sunt dusmani
Radu Petrescu, în meciul dintre Voluntari şi FCSB. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB – Vountari 2-1 a fost umbrit de intrarea horror a lui Malcom Edjouma la Igor Armaş, în minutul 85. Deşi fundaşul ilfovean avea urme de ghete pe faţă şi pe corp, “centralul” Radu Petrescu nu a acordat decât cartonaşul galben.

Radu Petrescu – Marian Barbu, cuplul dezastru din arbitrajul românesc! Decizii de neînţeles în ultimele săptămâni

Deşi arbitrajul video a funcţionat în această confruntare, “centralului” nu i-a fost atrasă atenţia din camera VAR asupra fazei astfel încât să schimbe decizia şi nici nu a fost chemat să revadă imaginile pe ecranul de la marginea terenului.

ADVERTISEMENT

În camera VAR se afla Marian Barbu, alături de care Radu Petrescu face un cuplu dezastru în acest început de an. În urmă cu două etape, la confruntarea dintre U Cluj şi Rapid, rolurile erau schimbate.

Marian Barbu. Sursa: sportpictures.eu
Marian Barbu. Sursa: sportpictures.eu

Marian Barbu nu a văzut cel mai clar penalty din SuperLiga! Radu Petrescu nu a intervenit din camera VAR

Radu Petrescu era în camera VAR şi Marian Barbu la centru. În minutul 66, Răzvan Onea l-a faultat în careu pe Dorinel Oancea. Deşi intrarea fundaşului de la Rapid a fost grosolană, arbitrul nu a acordat penalty.

ADVERTISEMENT

Însă, şocant este că Radu Petrescu nici măcar nu l-a chemat pe Marian Barbu să verifice faza, la marginea terenului. Astfel, jocul a continuat şi duelul dintre U Cluj şi Rapid s-a încheiat egal, scor 0-0.

VEZI VIDEO: 

Fostul arbitru, Marius Avram: “Ori sunt prieteni și își acoperă fiecare decizie, ori nu sunt prieteni și nu comunică!”

La finalul meciului de la Voluntari, fostul arbitru FIFA Marius Avram a avut o declaraţie foarte interesantă la adresa acestui cuplu de arbitri, spunând că cei doi ori sunt prieteni şi se acoperă, ori sunt duşmani şi nu îşi vorbesc:

ADVERTISEMENT

„În momentul în care mergi cu crampoanele pe fața unui adversar, cu piciorul întins, e clar că Edjouma a pus în pericol integritatea fotbalistului de la Voluntari. Fault grosolan, ar fi trebuit să vadă cartonașul roșu.

Nu pot să înțeleg de ce nu au intervenit cei din cabina VAR. Acest duo Radu Petrescu – Marian Barbu (n.r. – arbitrul VAR) a mai avut faze clare pe care nu le-a judecat. Poate ar fi bine ca cei de la CCA să nu-i mai delege împreună. Ori sunt prieteni și își acoperă fiecare decizie, ori nu sunt prieteni și nu comunică!”, a spus Marius Avram.

ADVERTISEMENT

Radu Petrescu, salvat de VAR la debutul în Champions League!

Surprinzător sau nu, Radu Petrescu a fost salvat de VAR la debutul său în Champions League. Este drept, nu îl avea în camera VAR pe colegul Marian Barbu. Anul trecut, la meciul dintre Viktoria Plzen şi Barcelona, centralul a dictat offside la golul marcat de Ferran Torres, în minutul 44.

Faza a fost analizată în camera VAR, acolo unde se aflau Ovidiu Haţegan şi Marco Di Bello, iar decizia a fost întoarsă şi golul a fost validat. Cu ajutorul VAR, Radu Petrescu a luat decizia corectă în primul său meci din Ligă: Plzen – Barca 2-4.

Ferran Torres, în stânga, este în poziţie regulamentară
Ferran Torres, în stânga, este în poziţie regulamentară

Rămâne de văzut ce va face CCA după aceste decizii de neînţeles din ultimele săptămâni ale “cuplului” Marian Barbu – Radu Petrescu. Un penalty clar şi o eliminare cât se poate de limpede neacordate, în condiţiile în care au avut la dispoziţie şi arbitrajul video.

  • 2007 este anul în care Radu Petrescu a debutat în SuperLiga
  • 15 este numărul de etape în care a fost convocat Radu Petrescu
ADVERTISEMENT