Sport

Radu Petrescu, două penalty-uri în U Craiova – FCSB. Decizie complicată luată pentru roș-albaștri. Reacția lui Crăciunescu după ce a văzut faza. Video

Radu Petrescu a avut un debut complicat de meci pe „Ion Oblemenco”. Arbitrul i-a umplut de galbene pe roș-albaștri și a dicat două penalty-uri.
18.09.2022 | 22:30
Radu Petrescu doua penaltyuri in U Craiova  FCSB Decizie complicata luata pentru rosalbastri Reactia lui Craciunescu dupa ce a vazut faza Video
Joonas Tamm, Jovan Markovic, Valentin Cretu si Eduard Marian Floresu in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FCSB, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 18 septembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Repriză nebună pe „Ion Oblemenco” pentru Radu Petrescu în derby-ul dintre Universitatea Craiova și FCSB. „Centralul” bucureștean a dictat penalty-ul din care oltenii au deschis scorul și i-a umplut de cartonașe galbene pe oaspeți.

FCSB i-a făcut viața grea lui Radu Petrescu în prima repriză a meciului cu U Craiova

În minutul 30 al meciului de pe „Oblemenco”, Radu Petrescu a dictat penalty pentru „Știința”, după ce Joonas Tamm l-a falutat în propriul careu pe Jovan Markovic. Pentru intervenția neregulamentară, stoperul eston a primit și cartonașul galben. VIDEO

ADVERTISEMENT

„E penalty clar, îl împinge și îi dă și peste picior”, a declarat Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

A fost al patrulea jucător al FCSB-ului avertizat de Petrescu în prima repriză a derby-ului etapei a 11-a din SuperLiga. Joyskim Dawa, Florinel Coman și Risto Radunovic au fost ceilalți „îngălbeniți”.

ADVERTISEMENT

„Centralul” din București a fost extrem de sigur pe propria decizie și a acordat lovitură de pedeapsă, fără să consulte sistemul VAR. Cel care și-a asumat responsabilitatea a fost fundașul Bogdan Mitrea, care a marcat primul său gol în tricoul alb-albastru.

Penalty controversat în favoarea roș-albaștrilor

Universitatea Craiova n-a intrat însă cu avantaj la pauză. În minutele de prelungiri ale primei reprize, arbitrul în vârstă de 39 de ani a arătat punctul cu var și în careul lui David Lazar.

ADVERTISEMENT

Petrescu a considerat că este penalty la un duel între Andrea Compagno și Nicușor Bancu. Cei doi s-au dat cap în cap, iar reluările TV au arătat că este dificil să culpabilizezi vreun jucător, deși „centralul” a considerat că italianul a fost cel faultat.

După ce a arătat punctul cu var, Radu Petrescu a discutat preț de aproximativ două minute cu colegii din camera VAR. După mai multe clipe de tensiune, bucureșteanul și-a menținut decizia, fără să meargă însă să revadă faza pe monitor.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu a analizat și această fază la pauză. Duelul dintre Bancu și Compagno l-a „închis” și pe fostul arbitru internațional, care n-a putut da un verdict clar.

„Este o fază care e filmată cam din satelit. E de departe filmată și e foarte greu să vezi toate detaliile. Arbitrul se lasă jos. Nu știi dacă se ciocnesc întâmplator. E greu”, a comentat fostul arbitru FIFA.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,72 este cota pentru „1 solist” la FCSB – FC Argeș. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT