Fotbal intern

Radu Petrescu, talismanul lui Edi Iordănescu? A fost la centru la singurul trofeu cucerit de antrenorul lui CFR Cluj

Arbitrul Radu Petrescu i-a purtat noroc lui Edi Iordănescu în primul mandat la CFR Cluj din 2018, fiind la centru la singurul trofeu cucerit de antrenorul ardelenilor.
14.04.2021 | 22:08
Radu Petrescu talismanul lui Edi Iordanescu A fost la centru la singurul trofeu cucerit de antrenorul lui CFR Cluj
ADVERTISEMENT

„Cavelerul fluierului” îl va arbitra din nou pe Edi Iordănescu în Supercupa României, de data asta împotriva celor de la FCSB, joi, de la ora 19:00.

Bucureșteanul va fi ajutat de către asistenții Mircea Grigoriu și Marius Marica. Al patrulea arbitru a fost ales Iulian Dima, iar observatori au fost desemnați Augustus Constantin și Octavian Goga.

ADVERTISEMENT

Radu Petrescu îi poartă noroc lui Edi Iordănescu. A arbitrat în 2018 Supercupa câștigată de CFR Cluj pe terenul Craiovei

Radu Petrescu „a pus umărul” la singurul trofeu din cariera de antrenor a lui Edi Iordănescu, pe care l-a cucerit în 2018, în scurtul său mandat la CFR Cluj. Ardelenii câștigau atunci cu 1-0 în fața celor de la Universitatea Craiova, chiar pe noul stadion „Ion Oblemenco”, după un penalty transformat de Emanuel Culio, care era la primul meci de la revenirea în Gruia.

Deși președintele Iuliu Mureșan declara că Edi Iordănescu va fi Alex Ferguson la Manchester United și va sta zece ani, după o remiză cu Botoșani pe teren propriu și o înfrângere la Cluj în fața lui Malmo în preliminariile Champions League, tehnicianul era dat afară.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că Gigi Becali a fost cel care a contribuit decisiv la demiterea lui Edi Iordănescu în primul mandat de la CFR Cluj, după ce l-a criticat în termeni duri pe fostul său antrenor în repetate rânduri în discuțiile cu Neluțu Varga, patronul CFR-ului.

FCSB a pierdut o Supercupă cu Radu Petrescu la centru

De cealaltă parte, FCSB nu e la fel de norocoasă când vine vorba de delagarea lui Radu Petrescu la meciurile din Supercupa României. În 2015, bucureștenii pierdeau trofeul în fața celor de la ASA Târgu Mureș, iar arbitrul partidei era nimeni altul decât același Radu Petrescu.

ADVERTISEMENT

În acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1, FCSB a fost arbitrată o singură dată de Radu Petrescu, în timp ce campioana CFR Cluj l-a avut la centru în patru partide.

Patronul FCSB-ului, Gigi Becali, nu îl are deloc la inimă pe Radu Petrescu și l-a atacat în termeni duri pe arbitru după un meci între CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș, încheiat la egalitate, 2-2, în 2018, când acesta a dictat un penalty pentru ardeleni la ultima fază a meciului: „Îl rog pe Petrescu să uite trecutul. A fost o perioadă în care nu s-a vorbit despre arbitraj. CFR a fost arbitrată corect, m-a deranjat numai Petrescu. 11 metri la mișto, asta nu mai acceptăm! Dacă vrea să ajungă și el arbitru, uite cum e Hațegan, Kovacs, Feșnic… Îi cer să uite trecutul!”, spunea Gigi Becali în urmă cu trei ani.

ADVERTISEMENT

Supercupa României dintre CFR Cluj și FCSB ar fi trebuit să se dispute înainte de începerea acestui sezon, însă partida a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 11,50 este cota pentru „FCSB câştigă în prelungiri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT