Fotbal intern

Radu Petrescu va arbitra finala Cupei României, Viitorul – Astra! CCA confirmă FANATIK

Autor: Cristi Coste | 24.05.2019 | 15:06
Radu Petrescu a arbitrat și returul semifinalei de Cupă, Viitorul - Craiova, acum fluieră finala Viitorul - Astra. Sursa: sportpictures.eu

CCA a decis marți seara cine va conduce finala Cupei României dintre Viitorul și Astra, care se va disputa la Ploiești, sâmbătă, 25 mai. Deși acum o săptămână erau informații că ultimul act îl va avea la centru pe Sebastian Colțescu, Kyros Vassaras a decis să nu lase loc de interpretări la partida care va hotărî ultima participantă a Ligii 1 Betano în cupele europene. FANATIK a aflat că Vassaras ar merge pe mâna lui Radu Petrescu.


UPDATE, 24 mai. Comisia Centrală a Arbitrulor a confirmat informația oferită de FANATIK pe 21 mai. Radu Petrescu (București) va arbitra finala Cupei României dintre Astra Giurgiu și Viitorul Constanța. Acesta o să fie ajutat de asistenții Mircea Orbuleț (București) și Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin). Arbitru de rezervă a fost ales Florin Chivulete (București), iar observatorii finalei sunt Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) și Octavian Goga (Brașov).


Radu Petrescu la finala Cupei României, Viitorul – Astra!

Interpretările ar fi fost generate de o eventuală prezență la centru a lui Sebastian Colțescu, originar din Craiova, iar formația lui Mihai Rotaru este direct interesată de rezultatul finalei. Desemnarea lui Colțescu s-ar fi făcut doar în cazul în care Craiova s-ar fi calificat de pe locul 3 al Ligii 1 în cupele europene, dar formația lui Papură a ratat ultimul meci cu Viitorul. În aceste condiții, numirea lui Colțescu la finală a căzut încă de sâmbătă seara!

Vassaras și colaboratorii săi au apelat la planul B și au gândit o altă strategie pentru finala de la Ploiești. Din informațiile FANATIK, două nume au fost, ulterior, pe lista lui Vassaras, Ovidiu Hațegan și Radu Petrescu, dar grecul s-ar fi decis să meargă pe mâna lui Radu Petrescu, cu prestații foarte bune în ultima vreme.

Radu Petrescu va arbitra la centru finala Cupei României, Viitorul - Astra
Finala Viitorul – Astra arbitrată de Radu Petrescu ar putea fi ultimul meci al lui Denis Alibec în tricoul „sitarilor”. Sursa: sportpictures.eu

Pentru Radu Petrescu, finala Cupei reprezintă o premieră!

Vom avea un arbitru de centru care nu a mai arbitrat niciodată o finală de Cupă. Radu Petrescu primește acest bonus și pentru modul aproape incredibil în care a revenit în arbitraj după operația pe creier!

Locul care-l oferă Cupa României pentru Europa este doar pentru câștigătoarea competiției. Dacă aceasta și l-a asigurat prin campionat, atunci locul de cupă revine echipei imediat calificate în Liga 1. Adică, în cazul de față, locul 4, Craiova.

Meciul Viitorul – Astra Giurgiu va decide care este a patra echipă care ne reprezintă în cupele europene. În acest moment și-au adjudecat biletele de Europa CFR Cluj, FCSB și Viitorul. Dacă Viitorul câștigă Cupa, a patra echipă calificată va fi Craiova (de aceea și posibila „problemă Colțescu”), dacă o va face Astra, atunci „sitarii” vor reveni iarăși în competițiile continentale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!