News

Radu și Alexandru Mazăre vor fi prezenți la înmormântarea mamei lor. Mihai Mazăre: ”Eu le-am dat vestea”. Update

La două zile după ce au depus cererea, fraţii Radu și Alexandru Mazăre au primit aprobarea necesară pentru a participa la înmormântarea mamei lor. La final, ei vor reveni în penitenciare.
16.05.2022 | 11:57
Radu si Alexandru Mazare vor fi prezenti la inmormantarea mamei lor Mihai Mazare Eu leam dat vestea  Update
Radu si Alexandru Mazare speră să primească învoire de la șefii penitenciarelor pentru a asista la inmormântarea mamei lor / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT
16-05-2022
08:56

Radu și Alexandru Mazăre vor participa la înmormântare

Conform Antena 3, fostul primar al Constanței va fi însoţit de şapte gardieni. La rândul său, Alexandru Mazăre va fi escortat de maximum trei gardieni.

Radu Mazăre este închis la penitenciarul Rahova de trei ani, iar Alexandru Mazăre a fost condamnat recent la trei ani cu executare.

Mihai Mazăre, fratele celor doi, a declarat:  ”Am ținut legătura (n.r. – cu frații lui). Cu Radu vorbesc în fiecare zi. Cu Alexandru am vorbit ieri. Ei sunt pe drum. Nu știu dacă vor ajunge la timp pentru slujbă.

Dacă nu ajung la timp, probabil vor ajunge la biserică. Cei de la penitenciare s-au comportat exemplar și cu mult profesionalism. Eu le-am dat vestea (n.r. – despre moartea mamei lor) la telefon.

Radu a vorbit cu mama cu o zi înainte (n.r. – să moară) și în ziua respectivă numai eu am încercat să vorbesc. Eu am sunat-o după ce Alexandru a fost condamnat, cam la o oră după, dar nu m-am putut înțelege prea bine cu ea.

ADVERTISEMENT

Gabriela Victoria Mazăre avea probleme cardiace, mama fostului edil al Constanței, Radu, și a fostului parlamentar PSD, Alexandru, a încetat din viață la o zi după condamnarea ex-deputatului social-democrat. Alexandru Mazăre a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, iar mama sa, care avea probleme cardiace, ar fi făcut un infarct.

Radu și Alexandru Mazăre au cerut voie să meargă la înmormântarea mamei lor

Vestea decesului mamei lor i-a făcut pe Radu și pe Alexandru Mazăre să apeleze la bunăvoința șefilor de la Administrația Națională a Penitenciarelor pentru a obține permisia necesară pentru a asista la înmormântarea celei care le-a dat viață.

ADVERTISEMENT

Conform Gândul, ANP va analiza în regim de urgență cererea depusă de cei doi frați Mazăre, amândoi condamnați la pedepse cu închisoare cu executare pentru a vedea dacă li se va acorda permisia necesară pentru a o conduce pe ultimul drum pe Gabriela Victoria Mazăre.

Nicușor Constantinescu, fost șef al CJ Constanța și apropiat al familiei lui Radu și Alexandru Mazăre, a fost cel care a anunțat că mama celor doi foști politicieni a încetat din viață din cauza unui infarct, aluzia cu privire la suferința femeii după condamnarea fostului parlamentar PD fiind străvezie.

ADVERTISEMENT

”Dragostea ei de mamă i-a dus inima în Infinit. Sunt cu tine, umăr lângă umăr, urcăm muntele, până ce rămâne numai muntele. Drum ușor spre lumea fără dor, doamna Gabi!”, a fost anunțul făcut pe Facebook prin care Nicușor Constantinescu a anunțat decesul mamei fraților Mazăre.

Radu și Alexandru Mazăre așteaptă decizia șefilor de la Penitenciare

Conform anunțului făcut de familie, Gabriela Victoria Mazăre va fi condusă pe ultimul drum luni, 16 mai 2022. ”Luni la ora 13:30 este slujba la Casa Mortuară. La 14.00 se pleacă de la Casa Mortuară către biserica Mamaia Sat, unde începe slujba la ora 15:00.  Înmormântarea este la ora 16:00, la cimitirul Mamaia Sat”, au anunțat cei din familia foștilor politicieni.

ADVERTISEMENT

Acum, conform legii, Radu și Alexandru Mazăre speră că șefii penitenciarelor românești le vor permite să asiste la slujba de înmormântare. Conform legii, cei doi foști politicieni pot beneficia de un maximum de 10 zile de permisie în cazul în care le va fi aprobată cererea depusă.

”Învoirea din motive umanitare se poate acorda pentru participarea persoanei internate la înhumarea unui membru de familie, a oricărei persoane cu care are puternice legături afective, pentru soluționarea unor probleme sociale, medicale sau pentru sprijinirea familiei, precum și în caz de calamitate”, se arată în legea 254/2013 la articolul 171, cel privitor la momentele în care se pot acorda permisii deținuților.

ADVERTISEMENT

Frații Mazăre, condamnați la închisoare cu executare

Radu Mazăre, fost primar al Constanței, a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de plaje și terenuri din Mamaia și își ispășește pedeapsa în Penitenciarul Jilava.

ADVERTISEMENT

El a ajuns la închisoare după ce, timp de o bună perioadă de timp, a trăit în Madagascar, acolo unde ar fi putut să scape de condamnarea primită în România. Cu toate acestea, el a fost adus în țară și, imediat după, încarcerat.

Alexandru Mazăre, fratele fostului edil, a avut, ani buni, o carieră politică de invidiat, ajungând chiar în poziția de deputat. Judecat în dosarul ce vizează cartierul Henri Coandă din Constanța, el a fost, în prima fază, achitat pentru complicitate la luare de mită, având de plătit o amendă penală pentru o infracțiune măruntă, cea de fals în declarația de avere.

Cu toate acestea, la apel, Alexandru Mazăre a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, i s-au confiscat 8.000 de euro, a rămas cu amenda penală și i s-a dat de plătit și o sumă de 10.000 de lei ca și cheltuieli judiciare. El a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS