Fotbal international

Radu Ştefan a intrat în istoria lui Lazio! Ce bornă a atins românul în meciul cu Parma

Autor: Razvan Nicolae | 17.03.2019 | 19:01
Radu Ştefan a intrat în istoria lui Lazio! Ce bornă a atins românul în meciul cu Parma
Radu Ştefan a intrat în istoria lui Lazio! Ce bornă a atins românul în meciul cu Parma (sursă foto: hepta.ro)

Radu Ştefan a intrat în istoria lui Lazio după meciul câştigat de formaţia din capitala Italiei împotriva lui Parma. Echipa antrenată de Simone Inzaghi a obţinut victoria, scor 4-1, în etapa a 28-a din Serie A, iar fundaşul român a fost integralist. Cu această ocazie, fostul dinamovist a atins o bornă istorică în tricoul lazialilor.

Radu Ştefan a intrat în istoria lui Lazio. 343 de meciuri în tricoul “biancocelestilor”

Radu Ştefan a intrat în istoria lui Lazio după meciul cu Lazio, fundaşul român ajungând la meciul cu numărul 343 în tricoul “biancocelestilor” în toate competiţiile. În aceste condiţii, fundaşul de 32 de ani a urcat pe locul 4 în topul fotbaliştilor cu cele mai multe prezenţe pentru formaţia din capitala Italiei. Românul mai este depăşit de Giuseppe Wilson (394) şi Giuseppe Favalli (401).

Fostul internaţional român l-a depăşit pe Aldo Puccinelli, fotbalist care a jucat 342 pentru Lazio în perioadele 1940-1943 şi 1945-1955. Radu Ştefan mai are nevoie de 34 de meciuri pentru a-l depăşi pe Paolo Negro, care ocupă locul 3 în topul fotbaliştilor cu cele mai multe prezenţe în tricoul “biancocelestilor”.

Radu Ştefan, simbol pentru fanii lui Lazio

Radu Ştefan s-a transferat de la Dinamo Bucureşti la Lazio în ianuarie 2008, reuşind să ajungă la al 12-lea sezon în tricoul formaţiei din capitala Italiei. În Serie A, fundaşul de 32 de ani a jucat 274 de meciuri, ocupând locul patru în acest top, cu 12 prezenţe mai puţin decât Giuseppe Wilson.

În actualul sezon, Radu Ştefan a jucat 28 de meciuri pentru Lazio şi a oferit o pasă de gol în victoria lazialilor cu Fiorentina, scor 1-0. Fundaşul de 32 de ani mai are contract cu formaţia din capitala Italiei până la finalul sezonului 2020-21.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!