Fotbal international

Radu Ștefan, considerat de italieni o piesă importantă în lupta pentru titlu în Serie A: „Este la a doua tinerețe. Un simbol al lui Lazio”

06.03.2020 | 15:46
Radu Stefan considerat de italieni o piesa importanta in lupta pentru titlu in Serie A Este la a doua tinerete Un simbol al lui Lazio
ADVERTISEMENT

Radu Ștefan a fost și în acest sezon unul dintre oamenii de bază de la Lazio, deși în vară a fost aproape de plecare. Publicația italiană Gazzeta dello Sport remarcă evoluțiile constant sigure reușite de român, despre care spune că se află „la a doua tinerețe”.

Radu Ștefan se luptă la titlu în Italia

După 26 de etape disputate, Lazio este lider în Seria A, la două puncte de Juventus, care are un meci mai puțin, derby-ul cu Inter. Formația antrenată de Simone Inzaghi are unul dintre cele mai bune sezoane din ultimii ani, iar titlul este considerat o realitate la Roma.

ADVERTISEMENT

Cu 22 de prezențe în echipa lazială în campionat, Radu Ștefan a fost, și în acest sezon, o piesă cheie din angrenajul defensiv gândit de Inzaghi, care evoluțiile solide din centrul apărării i-au făcut pe italienii de la Gazzeta dello Sport să titreze despre român: „e la a doua tinerețe”.

Publicația din Peninsulă evidențiază și constanța de care Radu a dat dovadă de la transferul în Italia, din 2008, datorită căreia apărătorul român este pe locul patru în topul fotbaliștilor cu cele mai multe meciuri disputate pentru Lazio, la patru jocuri distanță de ultima treaptă a podiumului, ocupată de Paolo Negro, cu 376 apariții în tricoul „biancoceleste”.

ADVERTISEMENT

Radu este la a doua tinerețe. Fundașul român, deși a fost foarte aproape să plece de la Lazio în vară, a redevenit în acest sezon unul dintre cei mai importanți jucători și mai are nevoie de patru partide să-l depășească pe Paolo Negro.

Selecționerul Mirel Rădoi vrea să îl convingă să revină la echipa națională, dar singurul gând al lui Radu este titlul în Italia. Românul venit în 2008 în Italia s-a transformat într-un simbol al lui Lazio, cu 372 de meciuri jucate, la 29 de locul întâi în topul jucătorilor cu cele mai multe partide pentru echipă, deținut de Giuseppe Favalli. 

ADVERTISEMENT

Radu joacă un fotbal de nivel foarte înalt, chiar a reușit să marcheze în septembrie, cu Genoa, primul gol după trei ani de pauză”, notează Gazzeta dello Sport.

„Lazio, către titlu”

Publicația italiană remarcă atât jocul individual al lui Ștefan Radu, cât și grupul creat de Simone Inzaghi la Lazio, în care fundașul român este unul dintre lideri. De asemenea, Gazzeta dello Sport transmite că Lazio are șanse importante la titlu în acest sezon, performanță ce i-ar oferi lui Radu singurul trofeu din Peninsulă care îi lipsește din palmares.

ADVERTISEMENT

Radu trăiește un sezon extraordinar nu doar datorită realizărilor individuale, cât și pentru grupul de la Lazio. Cei de la Lazio sunt în drum spre titlu în Serie A, singurul trofeu care îi lipsește lui Radu din palmares, după cele trei Cupe și Supercupe câștigate”, notează italienii.

ADVERTISEMENT