Sport

Radu Voina, acuze dure după eșecul cu Ungaria: ”Vrem străine, aceste jucătoare unde să mai joace?”

14.12.2020 | 23:50
Radu Voina acuze dure dupa esecul cu Ungaria Vrem straine aceste jucatoare unde sa mai joace
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al echipei naționale de handbal feminin a României, Radu Voina, a lansat acuze dure după eșecul cu Ungaria și consideră că principalii vinovați sunt conducătorii federației.

România a pierdut meciul cu Ungaria, scor 24-26, după ce a condus la pauză cu 14-13. În urma acestui insucces, ”tricolorele” au rămas cu zero puncte și vor încheia pe ultimul loc grupa principală.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul Bogdan Burcea a avut un discurs incredibil după eșecul în fața Ungariei și a anunțat că s-ar putea să nu vină la întâlnirea online cu presa la finalul partidei de marți, 15 noiembrie, cu Olanda.

Eșecul cu Ungaria l-a făcut pe Radu Voina să acuze FR Handbal

”A fost un meci între două echipe care aveau zero puncte, nu mă așteptam la nimic după evoluția echipei. Echipa maghiară a fost modestă, dar parcă noi am fost și mai modești. O să treacă și acest European, din fericire urmează sărbătorile și lumea o să uite repede”, și-a început Radu Voina acuzele după înfrângerea în fața Ungariei.

ADVERTISEMENT

”Văd că Federația Română de Handbal nu are niciun comentariu de făcut. Aceste fete n-au nicio vină, nu aveam alte pretenții de la această națională. Fetele au tras un semnal de alarmă, nu este ușor să joci în aceste condiții”, a mai spus el la emisiunea Săptămâna de Handbal de la Digi Sport.

”Federația Română de Handbal are o singură problemă, echipele naționale. Noi mai tragem încă o linie și vedem ce concluzii vor fi. Poate că Federația nu ar trebui să mai vrea medalii, pentru că această echipă este imaginea campionatului.

ADVERTISEMENT

Vrem străine, aceste jucătoare unde să mai joace? Am format o echipă din jucătoare care nu au jucat timp de un an și jumătate. Principala cauză este numărul extrem de mare de jucătoare străine. Federația trebuie să facă ceva, fetele noastre trebuie să joace undeva”, a încheiat Voina.

Fosta handbalistă Narcisa Lecușanu a explicat cauzele înfrângerii din meciul cu Ungaria: ”Sunt foarte multe lucruri de învățat din această partidă. Din păcate, extremele noastre puteau face mai multe în acest meci, avem și noi nevoie de extreme.

ADVERTISEMENT

Nu este ușor să câștigi un meci la Campionatul European dacă nu se joacă la fel pe toate posturile. E greu de digerat acest eșec, pentru că nici Ungaria nu este o echipă wow acum. A suferit jocul de poartă, n-am avut contraatacuri suficiente”.

ADVERTISEMENT