ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Scandal după prima victorie la CM de handbal: “E nevoie de alţi oameni!”

Federaţia de Handbal e făcută praf de Radu Voina după prima victorie a naţionalei la Campionatul Mondial de Handbal
Autor: Alex Bradescu | 02.12.2017 | 18:51
Scandal după prima victorie la CM de handbal:

Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu o victorie fără emoţii la Campionatul Mondial din Germania, cu o victorie în faţa Paraguayului, 29-17. Cu toate acestea, au apărut şi primele crtici la adresa handbalului românesc şi chiar din interior. Fostul selecţioner, Radu Voina, e de părere că Federaţia Română de Handbal este “infestată” din cauza politicului şi că trebuie să fie făcută o schimbare majoră. 

ADVERTISEMENT

“Legat de nivelul naţional, unde s-a ajuns ca băieţii să joace într-un sistem, fetele în altul, este nevoie de o schimbare majoră. Politicul s-a implicat prea mult şi este nevoie de oameni care chiar se pricep la fenomen!”, a spus Radu Voina. Acesta a fost selecţionerul României din 2008 până în 2012 şi a câştigat o medalie de bronz la Campionatul European. Are şi o finală de Champions League jucată cu Oltchim Râmnicu Vâlcea. 

Radu Voina s-a luat şi de selecţioner! 

ADVERTISEMENT

Voina nu este la prima critică de acest fel la adresa Federaţiei. Acum câteva zile, înainte de primul meci de la Campionatul Mondial, Voina afirmase că şansele noastre sunt destul de mici pentru că stăm doar în Cristina Neagu şi că selecţia nu a fost făcută de actualul selecţioner, spaniolul Ambros Martin. Voina a vorbit şi despre debutul naţionalei la CM.  

“Paraguay este aici datorită federaţiei internaţionale, care vrea să aducă şi puţină culoare în aceste turnee finale mondiale. O victorie aşteptată, normal. E bine că anumite jucătoare au fost folosite mai puţin, pentru că am evitat anumite accidentări. Este o modalitate de a da şi altor jucătoare mai mult timp de joc, care au nevoie să-şi depăşească tracul, prezent inevitabil la un astfel de turneu”, a fost declaraţia lui Radu Voina, citată de sptfm.ro. 

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!