Sport

Radu Voina i-a cerut demisia lui Alexandru Dedu după dezastrul de la CM de handbal feminin: ”Să plece cu tot staff-ul lui”

11.12.2019 | 18:46
Radu Voina i-a cerut demisia lui Alexandru Dedu după dezastrul de la CM de handbal feminin: ”Să plece cu tot staff-ul lui”
Radu Voina i-a cerut demisia lui Alexandru Dedu din funcția de președinte al federației după ce România a încheiat pe locul 12 CM de handbal feminin
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al echipei naționale de handbal feminin a României, Radu Voina, i-a cerut demisia lui Alexandru Dedu din funcția de președinte al forului după ce tricolorele au încheiat pe locul 12 Campionatul Mondial din Japonia.

Radu Voina i-a cerut demisia lui Alexandru Dedu după dezastrul de la CM de handbal feminin: ”Suntem într-o situație dramatică, nu periculoasă”

”Alexandru Dedu trebuie să plece. Cu tot stafful lui de la Federație. Am cules ce am semănat. Adică am semănat mult amatorism. O rușine! Suntem într-o situație dramatică, nu periculoasă”, a fost declarația prin care Radu Voina i-a cerut demisia lui Alexandru Dedu.

ADVERTISEMENT

”Mi-e greu să înțeleg cum echipa României, chiar dacă este formată din rezervele străinelor care ne bat la Campionatul Mondial, poate să piardă la 17 goluri diferență”, a spus Voina la Digi Sport.

”Ryde trăiește în altă lume sau își bate joc de România”

”Concluzia este simplă: echipa nu a făcut nimic cu acest antrenor, care își bate joc de noi. Altfel spus, ne ia de proști. Declarația de azi m-a scos din minți. El spune că totul a fost bine, că fetele tinere s-au integrat bine”, a continuat fostul selecționer.

ADVERTISEMENT

”El trăiește în altă lume sau își bate joc de România. Țară de unde câștigă enorm de mulți bani. Există antrenori români, care pe mult mai puțini bani, ar face cel puțin la fel cât acești străini care își bat joc de noi”, a afirmat Radu Voina.

”Nimeni din Federație nu își va da demisia”

”Sunt convins că nimeni din Federație nu își va da demisia. Nu va fi găsit niciun vinovat. Sper că se va face o analiză, dar trebuie o analizată aprofundată. Eu consider că selecționer trebuie să fie un antrenor român”, a precizat fostul mare handbalist român.

Radu Voina este de părere că naționala României nu are cum să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020: ”Coreea de Nord o batem, dar trebuie să mai batem una. Spania ne-a călcat în picioare acum. Avem șanse minime! Ce șanse să avem? Ne-am chinuit cu Senegal și Kazahstan”.

ADVERTISEMENT

România, grupă de foc în turneul preolimpic

Naționala feminină de handbal a României a terminat în mod rușinos CM 2019. În ultimul meci din Grupa principală 2, elevele lui Tomas Ryde au fost umilte de Japonia, scor, 20-37. După acest rezultat, româncele încheie Campionatul Mondial din Japonia pe locul 12, fiind cea mai slabă națională din grupele principale.

Singurul lucru pozitiv pentru naționala României este calificarea la turneul preolimpic de anul viitor. Alături de Coreea de Nord, în grupa “tricolorelor” se vor mai afla învingătoarea meciului Serbia – Muntenegru, locul 5 de la Campionatul Mondial, dar şi a 4-a clasată de la turneul final. Cele două semifinale de la CM sunt Norvegia – Spania şi Rusia – Olanda.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE