Fotbal international

Răducioiu despre greșeala lui Prunea din meciul cu Suedia: “Dacă era lucid, Iordănescu îl schimba”

12.06.2018 | 23:08
Florin Prunea a greșit decisiv în România - Suedia la Mondialul din 1994

Greșeala din meciul cu Suedia la Campionatul Mondial din 1994 l-a urmărit și probabil îl va urmări pe Florin Prunea toată viața. Fostul portar al naționalei a ieșit atunci greșit la o minge în ultimele minute minute de joc, iar suedezii au reușit egalarea și au învins în cele din urmă la penalty-uri.

Marcator al unei duble cu Suedia, Florin Răducioiu spune că Florin Prunea trebuia schimbat după greșeala comisă. “Eu l-aş fi schimbat pe Florin Prunea. A luat golul ăla, din păcate. Am pierdut cu toţii, dar a fost totuşi o greşeală individuală a lui Florin. L-aş fi schimbat. Dacă Iordănescu ar fi avut acea luciditate… L-aş fi schimbat pe Florin cu Stelea. Sunt convins că Stelea, în nebunia lui, în această dorinţă de a ne salva, ar fi făcut ce a făcut Ravelli pentru suedezi”, a declarat Răducioiu.

Florin Prunea crede că a apărat bine în meciul România – Suedia la Mondialul din 1994

Fostul portar este considerat de mulți principalul vinovat pentru ratarea calificării în semifinalele Campionatului Mondial din 1994. După ce a aflat că Răducioiu le dă dreptate gurilor rele, Prunea i-a replicat în glumă fostului coleg de la națională. “Acum mă duc la el, bine că mi-aţi spus. Radu, aşa ai zis? Bine, discutăm imediat. Eu sunt împricinatul, nu? Vă aduceţi aminte că după golul pe care l-am primit, a fost o fază cu Larsson, de două ori dacă nu mă înşel. Ăsta e fotbalul. Dacă nea Puiu m-ar fi schimbat, n-aş fi avut niciun motiv de supărare. Sunt convins că Stelică era mai lucid, mai proaspăt şi ar fi putut să facă mai mult decât am făcut eu. Dar era greu de luat o asemnea decizie. Nu era o fază întâmplătoare. Venea din spate şi nu l-am văzut, că dacă îl vedeam nu se mai întâmpla acea nenorocire”, a spus Florin Prunea.