Fotbal intern

Pa, naţională?! “Nu mai cred în basme! Îl înţeleg pe Ştefan Radu!”

Mihai Răduţ nu crede că o să mai fie convocat la echipa naţională a României chiar dacă are evoluţii foarte bune în Polonia.
07.03.2018 | 17:31
Pa nationala Nu mai cred in basme Il inteleg pe Stefan Radu
ADVERTISEMENT

Selecţionerul naţionalei României, Cosmin Contra a anunţat în urmă cu câteva zile lista preliminară a stranierilor convocaţi pentru partidele amicale cu Israel şi cu Suedia. Dacă între fotbaliştii respectivi se găsesc nume noi precum Ionuţ Nedelcearu, Alexandru Creţu sau Paul Anton, nici de această dată nu a fost convocat la lot Mihai Răduţ de la Lech Poznan. Fostul fotbalist al Stelei a făcut în ultima etapă una dintre cele mai frumoase faze ale partidei cu Legia Varşovia. (vezi video), atunci când în minutul 63 a dat o pasă de gol.

Contactat de către FANATIK.RO, Mihai Răduţ a acceptat să vorbească despre neconvocarea la echipa naţională. Fostul fotbalist al Stelei consideră că în Polonia este mult mai respectat faţă de cum a fost şi este în România. “Eu nu pot să fac mai mult decât să îmi fac treaba bine la echipa mea de club. Oamenii de aici mă apreciază şi mă simt foarte respectat!”, a declarat Răduţ.

ADVERTISEMENT

Mihai Răduţ: “Mă durea când eram mai tânăr”

În Polonia sunt respectat mai mult faţă de cum sunt în România. Nu m-a căutat nimeni din staff-ul lui Cosmin Contra, dar nu mă doare lucrul ăsta. Mă durea când eram mai tânăr şi credeam în basme. Am avut perioade bune şi când jucam la Pandurii, dar tot nu eram chemat. Tot ce contează pentru mine este să dau tot ce e mai bun pentru formaţia de club, iar părinţii mei să fie mândri de mine.

“Am vorbit o singură dată cu Jerry Gane”

Tatăl meu m-a susţinut foarte mult. În această iarnă am vorbit în Antalya o singură dată cu Jerry Gane. Ne-am întîlnit acolo întâmplător. El venise să vadă un antrenament al Craiovei, iar eu eram acolo cu formaţia mea. Echipa naţională nu e un subiect închis pentru mine, dar nici nu mai e un subiect acum. Nu este cazul. Sunt în asentimentul lui Ştefan Radu când vorbeşte de echipa naţională. Îl înţeleg perfect“, a încheiat Răduţ.

ADVERTISEMENT

Actualul fotbalist al formaţiei Lech Poznan are până în prezent trei selecţii la echipa naţională a României. A debutat, în mandatul lui Răzvan Lucescu, în 2010,  în partida amicală susţinută împotriva Ucrainei. În acel moment mijlocaşul evolua pentru Steaua.