News

Raed Arafat a anunțat noi măsuri: concendii suspendate în spitale, cadre medicale şi ambulanţe speciale, trimise la Bucureşti

Șeful DSU, Raed Arafat, a semnat, luni, patru ordine referitoare la gestionarea pandemiei.
12.10.2021 | 00:30
Raed Arafat a anuntat noi masuri concendii suspendate in spitale cadre medicale si ambulante speciale trimise la Bucuresti
ADVERTISEMENT

Prin ordinele semnate de către Raed Arafat se va putea suspenda concendiul în unitățile medicale suprasolicitate, probele practice ale rezidenților din anul V de la Medicină de Urgență se vor amâna și se vor aloca mașini și personal suplimentar pentru Ambulanța București.

”Astăzi, 11.10.2021, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a întocmit 4 ordine care urmăresc de o manieră prioritară luarea unor măsuri imediate în vederea gestionării eficiente a situaţiei pandemice dificile regăsită în acest moment, la nivel naţional, având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice cauzată de tulpina Delta”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

IGSU poate întrerupe concediile de odihnă pentru personalul medical

Într-unul dintre ordine, se menționează că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) poate decide pentru managerii unităților sanitare întreruperea concediilor de odihnă sau cele de odihnă suplimentare în derulare, fie că sunt fără plată, de studii sau pentru formare profesională. Acestea vor fi replanificate.

”Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluţia situaţiei epidemiologice va permite efectuarea acestora”, conform ordinului semnat de șeful DSU.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe medicii rezidenţi de anul V ei vor începe de acum probele pentru examenul de medic specialist în luna decembrie 2021.

S-a suspendat și cursul pentru atestatul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească. Acesta se va relua tot în luna decembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Ambulanțe din cadrul MApN, dislocate către București

De asemenea, prin cele patru ordine, s-au dislocat către Capitală: 2 posturi medicale avansate, 18 autospeciale și 10 ambulanțe pentru transportul victimelor, dar și 6 ambulanțe din cadrul MApN, care vor folosite în cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov pentru testarea românilor de Covid.

”Totodată, în vederea luării la cunoştinţă a numărului mare de solicitări de sprijin venite din partea cetăţenilor pentru asigurarea misiunilor specifice şi inclusiv în contextul solicitării de transport a acestora la unităţi sanitare ca urmare a creşterii exponenţiale a numărului de cazuri pozitive infectate cu virusul SARS-CoV-2, echipaje medicale vor fi dislocate, după cum urmează :

ADVERTISEMENT

1. IGSU asigură dislocarea în municipiul Bucureşti a 2 posturi medicale avansate, de categoria II cu personal aferent deservirii acestora, din cadrul unităţilor subordonate. Locaţiile se vor stabili ulterior, în funcţie de nevoile operaţionale.

2. IGSU asigură dislocarea a 18 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi a 10 ambulanţe B2 în municipiul Bucureşti, din cadrul rezervelor operative. Pentru fiecare autospecială se vor asigura câte 2 echipaje complete, care să deservească intervenţii în regim permanent, pe durata a 24h. Locaţiile se vor stabili ulterior, în funcţie de nevoile operaţionale.

3. Pentru creşterea capacităţii de răspuns la nivelul SABIF, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale şi a Ministerului Afacerilor Interne, 6 ambulanţe (5 aflate în dotarea MApN şi 1 în dotarea MAI -Direcţia Medicală a MAI) cu şofer, se vor alătura Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Acestea vor deservi pentru sprijinirea SABIF in activităţile specifice de testare a cetăţenilor”, potrivit comunicatului Grupului de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT
Tags: