News

Raed Arafat a dezvăluit cum poți să iei coronavirus chiar în propria mașină

04.08.2020 | 12:49
Raed Arafat a dezvaluit cum poti sa iei coronavirus chiar in propria masina
ADVERTISEMENT

Raed Arafat atrage atenția că ne putem infecta cu noul coronavirus și în propria mașină, iar pentru a ne proteja suntem obligați să purtăm mască în anumite condiții.

Recent, autoritățile din țară au anunțat obligativitatea purtării măștilor și în spațiile exterioare. În ceea ce privește mașina personală, și aici e nevoie de acest echipament de protecție în unele situații.

ADVERTISEMENT

Șeful DSU a declarat, în această săptămână, că există riscul să ne infectăm și când circulăm cu propriul mijloc de transport.

Raed Arafat anunță că ne putem infecta cu coronavirus chiar în propria mașină

În mod normal, când circulăm singuri cu propria mașină sau cu membrii ai familiei alături de care locuim nu este necesară purtarea măștii de protecție. În schimb, dacă luăm pe cineva alături de noi, un vecin sau un prieten, situația se schimbă radical.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, spune că purtarea măștii este obligatorie, inclusiv în mașina personală. El a dat ca exemplu momentul în care luăm în mașină un vecin sau un prieten și a explicat că atunci este obligatorie purtarea măștii de protecție.

”Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască.

ADVERTISEMENT

Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Obligativitatea măștii, și când mergem cu taxiul

Șeful DSU atrage atenția și celor care utilizează, prin oraș, taxiul ca mijloc de deplasare. Și ei trebuie să poarte mască pe tot parcursul călătoriei.

ADVERTISEMENT

”Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta îngreunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.”, a mai spus Arafat pentru sursa citată.

Recent, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a decis ca masca de protecție să devină obligatorie în Centrul Vechi.

Nu este singura zonă în care se aplică măsura – masca e obligatorie în toate spațiile deschise aglomerate. Discutăm despre piețele sau târgurile din București, cât și în gările sau autogările din Capitală. În plus, masca va trebui să fie purtată și în stațiile de autobuz sau de tramvai, aflate în spațiul deschis.

ADVERTISEMENT