News

Raed Arafat a explicat de ce nu se deschid restaurantele. Mesaj ferm: “Să ma execute”

05.08.2020 | 23:25
Raed Arafat a explicat de ce nu se deschid restaurantele Mesaj ferm Sa ma execute
ADVERTISEMENT

Raed Arafat își menține părerea că restaurantele și teatrele trebuie să rămână închise, cu toate că oamenii sunt nemulțumiți.

Șeful DSU se leagă de directiva OMS care consideră cinematografele, teatrele și restaurantele drept factori de risc ai infectării cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Arafat s-a plâns că numărul persoanelor internate la ATI, infectate cu Covid-19, a depășit 500.

Raed Arafat refuză să redeschidă restaurantele și cinematografele

Secretarul de stat în MAI nu crede că vom asista la redeschiderea cinematografelor sau restaurantelor în viitorul apropiat.

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de tramsmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS. Acum aproximativ patru saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a explicat Arafat.

ADVERTISEMENT

Ironic, Arafat a lăsat să se înțeleagă că nu se teme să fie „executat” politic de către rivali, cu toate că primește mesaje de amenințare în acest sens. „Cine vrea, să mă execute! Nu pot să calculez mişcarea şi deciziile mele”, a adăugat Arafat la emisiunea Marius Tucă Show de pe Mediafax.

Am tot primit mesaje că o să fiu executat. O să stau să nu mai fac nimic pentru că voi fi executat? Eu o sa-mi fac treaba cu bună-credinţă şi cine vrea, să mă execute! Eu nu pot să calculez miscarea mea şi deciziile mele. Eu nu pot sa iau deciziile mele cu teama că voi fi executat”, a punctat șeful DSU.

ADVERTISEMENT

România se îndreaptă cu pași reprezi de 60.000 de infectări cu Covid-19 de la începutul pandemiei, la o rată a infectării de peste 1.200 de oameni pe zi.

Țara noastră plătește tribut proastei gestionări a situației de către Guvernul Orban, dar și a lipsei de interes din partea cetățenilor, în condițiile în care mulți nu cred că noul coronavirus e o problemă reală.

ADVERTISEMENT
Tags: