News

Raed Arafat a prelungit ilegal carantina în Timișoara. Decizia judecătorilor este definitivă

14.04.2021 | 20:51
Raed Arafat a prelungit ilegal carantina in Timisoara Decizia judecatorilor este definitiva
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a prelungit ilegal carantina în Timișoara. Asta a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia este definitivă, dar nu mai schimbă cu nimic faptul că Timișoara a avut parte de restricţii în perioada 22-24 martie fără ca ele să fie necesare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de secretarul de stat Raed Arafat după decizia Curţii de Apel Bucureşti care declarase ilegal ordinul de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru Timişoara, în 22 martie, conform news.ro

ADVERTISEMENT

Şeful DSU Raed Arafat a decis peste hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să prelungească restricţiile cu încă 3 zile, în perioada 22-24 martie.

Raed Arafat a prelungit ilegal carantina în Timișoara

Măsura de carantinare prelungită pentru Timişoara, Dumbrăviţa, Ghiroda, Moşniţa Nouă şi Giroc a fost abuzivă şi nejustificată.

ADVERTISEMENT

Sentinţa definitivă a ÎCCJ nu mai schimbă nimic. Valabilitatea ordinului este împlinită şi expirată. Perioada în cauză este 22-24 martie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis ca, de luni, 12 aprilie, restricţiile să fie relaxate în municipiul Timişoara ca urmare a scăderii ratei de infectare cu SARS-CoV-2, transmite Agerpres. Potrivit CJSU, în Timişoara, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Giroc, Moşniţa Nouă, Jebel şi Orţişoara se vor aplica, pentru 14 zile, măsurile de protecţie aferente localităţilor cu incidenţa cazurilor între 4 şi 7,5 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Astfel va fi prelungit programul de funcţionare al magazinelor, iar localnicii vor putea circula fără declaraţie pe proprie răspundere până la ora 22,00.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 167 de cazuri în județul Timiș. Rata de incidență este în acest moment 3,93.

ADVERTISEMENT

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.076 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19. În intervalul 13.04.2021 (10:00) – 14.04.2021 (10:00) au fost raportate 164 de decese (88 bărbați și 76 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, transmite GCS.

ADVERTISEMENT