News

Raed Arafat a primit a treia doză de ser anti-COVID, dar Alexandru Rafila este categoric: „Nu mă voi vaccina”. Care este motivul

Raed Arafat s-a vaccinat cu doza a treia, dar Alexandru Rafila nu a făcut-o. Iată explicațiile.
28.09.2021 | 23:12
Raed Arafat a primit a treia doza de ser antiCOVID dar Alexandru Rafila este categoric Nu ma voi vaccina Care este motivul
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a precizat că s-a vaccinat cu a treia doză, în timp ce medicul Alexandru Rafila nu a făcut acest lucru. Mai mult decât atât, deputatul PSD a și explicat de ce nu se va imuniza cu doza suplimentară.

Raed Arafat s-a vaccinat cu cea de-a treia doză. Ce mesaj a transmis șeful DSU

Departamentul pentru Situații de Urgență a precizat faptul că Raed Arafat s-a vaccinat cu cea de-a treia doză, la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală.

ADVERTISEMENT

Totodată, în același anunț, instituția a mai precizat și că o parte din angajații săi au fost imunizați cu doza booster.

Este vorba despre cei pentru care au trecut șase luni de la momentul în care au primit schema completă.

ADVERTISEMENT

„Secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat s-a aflat în această dimineață la Spitalul de Urgență “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București, acolo unde a primit cea de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.

Totodată, parte din personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență pentru care au trecut cele peste 180 zile de la schema completă efectuată s-a vaccinat cu a cea de treia doză de vaccin împotriva COVID-19”, a informat DSU.

ADVERTISEMENT

De asemenea, instituția a făcut un apel la vaccinare.

„Vaccinarea reprezintă un act de responsabilitate! Vaccinarea este unica soluție de a ne recăpăta viețile normale de dinainte, fără a exista teama de îmbolnăvire!”, a mai transmis DSU pe pagina de Facebook.

Alexandru Rafila nu se va imuniza. Ce spune medicul despre alegerea sa

În schimb, medicul și deputatul Alexandru Rafila nu se va vaccina cu doza a treia. El a precizat faptul că persoanele care au avut boala și s-au vaccinat cu Pfizer sau au primit un alt ser de imunizare nu trebuie să primească și această doză.

ADVERTISEMENT

Totodată, Alexandru Rafila a spus că a discutat cu medici din Israel care recomandă același lucru. Mai mult, el a precizta că inclusiv coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că nu e necesară.

„Cu doza trei nu mă voi vaccina. Persoanele care au trecut prin infecţie şi s-au vaccinat cu două doze de vaccin Pfizer, sau o doză de alt vaccin, nu mai trebuie să facă şi a treia doză. Lucrul acesta trebuie foarte clar spus.

Domnul doctor Gheorhiţă şi-a schimbat opinia, eu l-am auzit spunând de două ori, că nu este necesar. Eu am discutat cu colegi de ai mei din Israel care studiază îndeaproape aceste vaccinuri.

Recomandarea şi pentru Israel, este ca acele persoane care au trecut prin infecţie şi au făcut deja vaccinarea completă, să nu mai facă şi doza a treia”, a spus medicul Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT