News

Raed Arafat a răspuns ”cârcotașilor care comentează mesajele” RO-Alert: ”Nu avem victime”

Şeful DSU, Raed Arafat, a reacționat marți, în urma avertizărilor de vreme rea valabile pentru București. Astfel, el a dorit să răspundă celor care au comentat că mesajele RO-Alert au fost emise târziu.
14.06.2022 | 21:38
Raed Arafat a raspuns carcotasilor care comenteaza mesajele ROAlert Nu avem victime
Șeful DSU a răspuns celor care au comentat că mesajele RO-Alert au fost emise târziu. foto: facebook.com/DrRaedArafat – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a dezvăluit într-o postare pe Facebook că din cauza condițiilor meteo extreme, au fost peste 120 de solicitări pentru intervenţii. De asemenea, el a subliniat că este posibil ca numărul acestora să crească.

Raed Arafat are dezbatere despre mesajele RO-Alert

Printre altele, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a subliniat că dacă o singură persoană a fost salvată de acest mesaj, ”înseamnă că sistemul RO-Alert şi-a făcut treaba”. Reacția acestuia a venit după emiterea celor două mesaje RO-Alert în Bucureşti şi în Ilfov.

ADVERTISEMENT

Asta s-a întâmplat în contextul în care avertizarea meteo a fost ridicată de la Cod portocaliu la Cod roşu. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe reacții în care internauții subliniau că mesajele RO-Alert ar trebui să ajungă mai devreme, nu după ce a început furtuna.

Cu privire la acest aspect, Raed Arafat a scris următorul mesaj pe Facebook: ”Azi s-au dat două mesaje Ro-Alert pe București și Ilfov, inițial fiind anunțat cod portocaliu care ulterior a fost ridicat la cod roșu.

ADVERTISEMENT

Până acum sunt peste 120 de solicitări de sprijin din partea populației adresate pompierilor prin 112. Este posibil că numărul să crească. Cel mai important lucru este că nu avem victime!

Reacțiile cârcotașilor

Pentru cârcotașii care comentează mesajele, am pus un scurt film și câteva poze să vadă de ce se dau mesaje de avertizare. Sunt mai multe străzi inundate, copaci căzuți și acoperișuri avariate, care puteau produce victime. Dacă o singură persoană a fost salvată de acest mesaj, înseamnă că sistemul Ro-Alert și-a făcut treaba!”

ADVERTISEMENT

Că au fost date este un lucru foarte bun… nimic de spus… important era să fie date înainte de începerea și nu după ce a trecut sau era aproape de final furtună… Zic și eu… altfel să ne anunțe Ro Alert că a fost furtună după ce am trecut prin ea, este inutil, părerea mea”, a fost unul dintre comentariile care au completat postarea lui Arafat.

Problema e că sunt zone în care mesajele sunt primite mult după începerea fenomenelor extreme”, a fost reacția altui internaut care i-a atras atenția lui Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Indicat și de preferat ar fi să primim aceste mesaje ÎNAINTE de a se dezlănțui natura. De fiecare dată, dar de fiecare dată, mesajele vin prea târziu”, se mai arată în alt comentariu.

În urma alertelor de vreme rea, mai multe străzi din București au fost acoperite de ape și unele staţii de metrou au fost inundate. De asemenea, au fost mai multe zboruri anulate pe aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT
Tags: