News

Raed Arafat a vorbit despre reinstaurarea stării de urgență în România din 1 august. Mesajul șefului DSU

25.07.2020 | 10:59
Raed Arafat a vorbit despre reinstaurarea starii de urgenta in Romania din 1 august Mesajul sefului DSU
ADVERTISEMENT

Șeful DSU Raed Arafat a menționat că situația „merge înspre mai rău” în țara noastră în plină pandemie de Covid-19.

Secretarul de stat în MAI ia în considerare scenariul în cara România se va întoarce în stare de urgență din 1 august.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui „studiu” realizat pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență, România ar putea ajunge la 1 milion de cazuri de Covid-19 în septembrie.

Raed Arafat se teme că România s-ar putea întoarce în starea de urgență

Arafat a dezvăluit că numărul de cazuri crește cu 54.3% pe săptămână, astfel că în luna august sunt șanse ca România să aibă peste 58.000 de cazuri active și 4.000 de persoane vor fi internate la secțiile de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august.

Acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK. Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active.

ADVERTISEMENT

Dacă populația nu respectă recomandările de a purta mască, de a evita zonele aglomerate, de a respecta distanțarea fizică, „riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”, a explicat Raed Arafat, potrivit Antena 3.

Situația din România pare să fi scăpat de sub control, cu peste 1.000 de cazuri de infectare nouă la 24 de ore.

ADVERTISEMENT
Tags: