News

Raed Arafat, acuzat în termeni duri de managerul unui spital! „Ne-a vândut castraveţi uitând că şi noi cultivăm”

27.02.2021 | 17:23
Raed Arafat acuzat in termeni duri de managerul unui spital Nea vandut castraveti uitand ca si noi cultivam
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a fost acuzat în termeni duri de managerul unui spital! Vorbim despre medicul care conduce unitatea din Găești, Laurențiu Belușică. Acesta nu a ezitat și l-a tras la răspundere pe secretarul de stat. Doctorul spune că șeful DSU a prezentat eronat situaţia camerelor hiperbare din gestiunea DSU şi pe cea a terapiei hiperbare.

Mai mult de atât, Beluşică nu s-a oprit aici și a tras o concluzie seacă. „Ne-a vândut castraveţi uitând că şi noi cultivăm”.

ADVERTISEMENT

Concret, după ce Raed Arafat a transmis că aceste camerele folosesc doar aer sub presiune si nu oxigen, iar în anumite situaţii atmosfera din barocameră poate deveni periculoasă pentru pacient, Laurenţiu Beluşică a venit cu o altă opinie.

De ce este acuzat în termeni duri Raed Arafat

„Domnule ministru, şi atmosfera din saloanele de ATI Balș şi Piatra Neamţ a devenit periculoasă şi nu v-a păsat, şi montarea unor artificii a devenit periculoasă şi nu v-a păsat.

ADVERTISEMENT

Doresc să menţionez faptul că cele 4 camere hiperbare mobile cumpărate din bani publici de către DSU în urmă cu 4 ani şi care au fost văzute numai la defilarea de 1 decembrie deţin un sistem performant de detectare a concentraţiei de oxigen.

La atingerea procentului de 22% concentraţie în oxigen pornesc automat sistemele de spălare a aerului şi astfel valoarea se menţine sub 21% concentraţie. Camerele hiperbare sunt echipate cu targă, ventilator, infuzomat şi clopot de oxigenare, dovadă clară că domnul ministru a minţit afirmând că nu pot folosi oxigen.

ADVERTISEMENT

Teoretic, camerele cu presiune înaltă sunt de două feluri: barocamere care folosesc numai aer comprimat şi camere hiperbare care folosesc aer comprimat şi oxigen sub prersiune.

Barocamerele nu cred că se mai folosesc undeva în lume, cele 4 camere mobile ale DSU fiind de înaltă performanţă şi evident camere hiperbare, deci folosesc oxigen, inclusiv la pacienţi în comă”, a zis Laurențiu Belușică.

ADVERTISEMENT

Acum, medicul îi cere lui Raed Arafat să spună și numele medicilor cu care a stat de vorbă pe tema folosirii camerelor hiperbare la tratarea pacienţilor cu COVID-19.

„Limba română, pe care ar fi trebuit să o vorbiţi la perfecţie după atâţia ani în România, are o semantică aparte. Exprimarea normală este „managerul de la Spitalul Orăşenesc Găeşti” dar încercarea dvs de a bagateliza alţi profesionişti este cunoscută deja”, afirmă medicul.

Managerul Spitalului Găeşti a mers chiar mai departe și a transmis că declarația lui Raed Arafat este una mincinoasă.

„Declaraţia este mincinoasă deoarece camerele ISU pot administra oxigen pacienţilor din interiorul camerei hiperbare în 3 moduri: în atmosfera camerei, la mască sau prin intermediul măştii de tip cupola – pentru copii sau pacienţi de ATI, în funcţie de protocolul ales de medicul specialist raportat la diagnosticul şi antecedentele pacientului.

Camerele hiperbare ale IGSU, AU ÎN DOTARE VENTILATOARE MULTIPARAMETRU CE POT FI FOLOSITE ŞI ÎN TRATAREA PACIENŢILOR COVID. Toate echipamentele medicale din interiorul camerei hiperbare sunt certificate special pentru aceste condiţii permiţînd utilizarea în deplină siguranţă în interiorul camerei indiferent de modalitatea administrării oxigenului”, a mai spus medicul Laurenţiu Beluşică

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”