News

Raed Arafat, adevărul despre coronavirus! „Pacient externat la cerere cu simptome ușoare, acum este cu oxigenare 70% și dispnee”

13.07.2020 | 20:14
Raed Arafat adevarul despre coronavirus Pacient externat la cerere cu simptome usoare acum este cu oxigenare 70 si dispnee
ADVERTISEMENT

Adevărul despre coronavirus este unul pe care Raed Arafat l-a tot spus de la începutul pandemiei. Astfel, conform șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) lucrurile sunt cât se poate de clare.

Acesta a vorbit despre cazul unui pacient care s-a externat la cerere, în urmă cu o săptămână, pentru că avea simptome ușoare.

ADVERTISEMENT

Din păcate, bărbatul este „aproape comatos”, cu oxigenare 70% și dispnee, simptome severe care îi pot pune în pericol viața.

Raed Arafat, totul despre coronavirus!

„Ultimul caz, acum 30-40 de minute, mesaj de la ora 15:45. COVID pozitiv, externat la cerere de la „Colentina”, cu simptome minore, la data de 6 (iulie – n.red.).

ADVERTISEMENT

Acum este cu oxigenare 70%, cu dispnee (incapacitatea de a respira normal – n.red.), cu Glasgow coma score 8, adică aproape comatos și s-a trimis de la Terapie Intensivă ca să poată să-l asiste și să vedem dacă reușește să-l scoată sau nu”, a povestit Raed Arafat, în cadrul dezbaterile legate de Legea carantinei și a izolării, de la Comisia Juridică a Senatului.

Mai mult de atât, Raed Arafat a transmis că acest caz nu este singular. „Pe altul, acum o zi sau două, tot același serviciu l-a găsit acasă în stop cardiac.

ADVERTISEMENT

Echipele se expun resuscitând acești pacienți care refuză internarea cu simptomele ușoare și merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizați adecvat.

Nu spun medicilor care este starea lor și că că starea lor se agravează, se țin până în ultimul moment, după care familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat.

ADVERTISEMENT

Asta este o situația reală cu care ne confruntăm”, a adăugat Raed Arafat despre efortul pe care îl depun medicii. De altfel, șeful DSU a mai spus că „dacă asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare”.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: