News

Raed Arafat, ameninţat cu moartea de un bărbat din Timișoara. Ce s-a întâmplat cu suspectul

26.03.2021 | 19:40
Raed Arafat amenintat cu moartea de un barbat din Timisoara Ce sa intamplat cu suspectul
ADVERTISEMENT

Șeful DSU, Raed Arafat, a fost amenințat cu moartea de către un bărbat din Timișoara. Acesta este internat la un Spital de Psihiatrie. 

Bărbatul timișorean, care a făcut amenințarea prin intermediul aplicaţiei Facebook, a fost internat medical la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, până la ameliorarea stării de sănătate a acestuia, având în vedere evidenţele raportului de expertiză medico-legală, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, potrivit Agerpres. Bărbatul îl amenințase pe Facebook pe șeful DSU că-l va lovi cu un topor, un ciocan şi o rangă.

ADVERTISEMENT

La nivelul Parchetului a fost înregistrat la data de 12 martie dosarul penal în care se efectuează urmărirea penală faţă de un suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Raed Arafat a fost amenințat cu moartea de un bărbat din Timișoara.

Se pare că suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, ”în sensul ca îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă.”

ADVERTISEMENT

“În fapt s-a reţinut suspiciunea rezonabilă că în data de 10 martie, în jurul orelor 12.00, aflându-se pe marginea drumului judeţean care face legătura între localităţile Săcălaz şi Sânmihaiul Român, cu ocazia unei transmisiuni video pe reţeaua Facebook, suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (Raed Arafat, n.r.), în sensul ca îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă, aceste acte având legătura cu activitatea profesională a persoanei vătămate”, precizează procurorii.

În vederea stabilirii existenţei discernământului cu privire la săvârşirea faptei, procurorul a dispus faţă de suspect efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, întrucât “organul de urmărire penală are o îndoială asupra discernământului suspectului în momentul săvârşirii infracţiunii ce face obiectul acuzaţiei”.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a amenințat că îl va lovi pe Raed Arafat cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă

Persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată şi s-a recomandat aplicarea de urgenţă a măsurii de siguranţă prevăzut de art. 110 Cp (internarea medicală), având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect, potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timişoara la data de 19 martie.

”Având în vedere aspectele evidenţiate în cuprinsul raportului de expertiză medico-legală, la aceeaşi dată procurorul a formulat propunere către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, de “luarea a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, se arată în comunicatul parchetului.

ADVERTISEMENT

Propunerea Parchetului a fost admisă, iar faţă de suspect s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializata de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Împotriva încheierii se poate formula contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT