News

Raed Arafat, analiză cruntă a deceselor Covid. Câte persoane tinere nevaccinate au murit în ultimele 24 de ore

Șeful DSU a explicat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus din România.
18.09.2021 | 15:16
Raed Arafat analiza crunta a deceselor Covid Cate persoane tinere nevaccinate au murit in ultimele 24 de ore
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a vorbit sâmbătă despre bilanțul zilnic al cazurilor Covid din România. De asemene, șeful DSU a explicat detaliat restricțiile anunțate în şedinţa de vineri și a anunțat că nu vede certificatul verde ca o discriminare.

Situația epidemiologică din țara noastră s-a înrăutățit. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 5.000 de cazuri, iar 97 de persoane au decedat.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, avem şi patru decese ale unor persoane vaccinate, care au avut comorbidităţi. Un deces la peste 60 de ani, două persoane de peste 70 de ani şi o persoană peste 80 de ani”, a anunţat Raed Arafat, precizând că toate celelalte persoane sunt nevaccinate, conform observatornews.

Raed Arafat a analizat bilanțul deceselor Covid. În ultimele 24 de ore au murit 4 persoane mai tinere de 40 de ani. Toate erau nevaccinate

Șeful DSU a precizat că toate persoanele tinere care au decedat erau nevaccinate.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 decese la categoria de vârstă 20-29 ani și alte 2 la categoria de vârstă 30-39 ani.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, despre restricții: „Nu putem vorbi despre discriminare”

Secretarul de stat în cadrul MAI a mai anunțat că hotărârea de guvern care a fost adoptată vineri nu introduce noi restricții, ci introduce doar certificatul verde care permite menținerea activităților deschise, cu un control sanitar.

”Hotărârea de Guvern de ieri nu a impus restricții, de fapt la o incidență de peste 3 la 1000 în mod normal era prevăzut închiderea totală a activității. Deci în loc să se închidă total activitatea s-a găsit o soluție.

ADVERTISEMENT

(…) Ce înseamnă ceritificatul verde? De fapt, certificatul verde permite accesul fiecărei persoane cu câteva condiții -să fie vaccinat sau testat negativ sau să fi trecut prin boală. Asta înseamnă că nu putem vorbi despre discriminare”, a declarat sâmbătă Raed Arafat.

În cluburi și discoteci, accesul va fi permis doar pentru cei vaccinați

În cluburi și discoteci, accesul este permis doar pentru cei vaccinați, măsură care este aplicată și în alte țări, a mai transmis Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, este foarte greu să fie controlată respectarea măsurilor sanitare la unele evenimente precum nunţi, botezuri sau alte petreceri.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, noile măsuri pentru localităţile cu incidenţă cuprinsă între 3 şi 6 la mie, pe baza propunerilor CNSU. Prevederile care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul aplicaţiei mobile «Check DCC» vor intra în vigoare la data de 20 septembrie 2021.

ADVERTISEMENT