News

Raed Arafat, anunț important. Ce spune șeful DSU despre posibilitatea unui nou lockdown în România

Va exista un nou lockdown în România? Raed Arafat vine cu un răspuns categoric.
28.08.2021 | 10:35
Raed Arafat anunt important Ce spune seful DSU despre posibilitatea unui nou lockdown in Romania
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că în perioada următoare se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

Totuși, șeful DSU nu crede că românii vor avea parte de un nou lockdown. Raed Arafat susține că ”nici în valul trei nu am avut un lockdown total.”

ADVERTISEMENT

Raed Arafat: ”La lockdown real nu vom putea ajunge din nou, pentru că avem mai multe mijloace”

”Nici în valul trei nu am avut un lockdown total şi am avut măsuri mult mai calculate şi mai ţintite decât un lockdown cum a fost în sensul cuvântului din alte ţări, în care toată lumea a stat acasă şi totul a fost închis. Noi nu am avut acest lucru”, a declarat Raed Arafat, la B1 Tv, vineri seara, potrivit News.ro.

În urmă cu câteva zile, șeful DSU  a precizat însă că ar putea exista restricții pentru persoanele nevaccinate.

ADVERTISEMENT

”Înainte erau restricții pentru toți. Acum poate că o să fie permisii pentru unii, ca să nu ajungem la restricții pentru toți. Nu e țintită persoana nevaccinată. Încercăm să menținem unele activități fără să le închidem.

Dacă menținerea unor activități va fi bazată pe vaccinare, testare, noi aplicăm măsuri de sănătate publică care să limiteze răspândirea.

ADVERTISEMENT

Varianta nouă se răspândește foarte rapid, e suficient un contact de 2-3 minute fără mască să infecteze”, a spus Arafat.

Când vom putea atinge vârful valului patru al pandemiei de Covid-19?

Raed Arafat se așteaptă că vârful valului 4 să fie atins la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, când se estimează o scădere a numărului de persoane infectate.

ADVERTISEMENT

”Foarte greu de spus, să vedem, sfârşitul lui septembrie, prima parte a lui octombrie, să vedem dacă începe să scadă după, dar clar că momentan vom asista la creştere mai departe, nu la platou şi nu la scădere.

Consider că vom vedea încă o creştere cel puţin în următoarea perioadă, o săptămână-două vor fi creşteri”, a declarat șeful DSU.

ADVERTISEMENT