News

Raed Arafat, anunţ îngrijorător! Când estimează că vom reveni la o viaţă normală

09.02.2021 | 16:39
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a făcut un anunț îngrijorător. Șeful de la DSU a explicat că revenirea la normalitate nu este posibilă în acest moment. El a precizat că acest lucru este posibil doar dacă vom continua campania de vaccinare și ne vom supune măsurilor de restricție, estimând că vom putea să ne relaxăm când 60-70% dintre români vor fi vaccinați.

Raed Arafat a vorbit despre impactul pe care succesul campaniei de vaccinare îl poate avea asupra societății. Șeful de la DSU a explicat că reluarea anumitor activități este influențată de administrarea serului la un număr cât mai mare de oameni.

ADVERTISEMENT

Totodată, Raed Arafat a mai precizat și că trebuie menținută o balanță între presiunea pusă pe sistemul sanitar și economie. El a explicat că reluarea activității împlică calcularea modului în care primul o să fie afectat.

Raed Arafat, anunţ îngrijorător! Când estimează că vom reveni la o viaţă normală

Raed Arafat a adus lămuriri cu privire la un subiect de mare interes pentru noi toți: „revenirea la normalitatea totală, la acest moment, este imposibilă, există şansă dacă continuăm vaccinarea şi dacă continuăm aplicarea măsurilor de protecţie”.

ADVERTISEMENT

Șeful de la DSU a explicat că reluarea unor activități este influențată de succesul campaniei de vaccinare. „Cu cât avansăm în campania de vaccinare, cu atât o să avem premisa într-adevăr să reluăm unele activităţi mai uşor.

„Dar în acest moment, încă, numărul celor vaccinaţi este insuficient ca să putem să spunem că are un impact general pe populaţie şi pe ţară. Încă suntem la un procent mic, trebuie să ajungem la un procent de 60-70% să spunem că stăm liniştiţi”, a adăugat acesta, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cu privire la relaxarea unor măsuri, medicul a explicat că trebuie luat în calcul impactul asupra sistemului sanitar: „trebuie să fie o balanţă pe care să o păstrăm continuu între impactul pe sistemul sanitar, impactul pe sănătatea publică şi, pe partea cealaltă, aspectele economice şi aspectele pentru care să le redăm activitatea”.

Raed Arafat a ținut să menționeze că, totuși, situația în care se află țara noastră este una bună: „România nu este în lockdown cum au fost şi sunt încă alte ţări. România n-a intrat în lockdown total aproape niciun minut. (…) Foarte multe activităţi economice au continuat”.

ADVERTISEMENT

„E adevărat că avem impact doar pe anumite domenii, şi le înţeleg supărarea şi reacţiile, dar, în acelaşi timp, şi ei trebuie să înţeleagă că o relaxare precoce în anumite domenii poate să însemne o restricţionare mai mare ulterior. Şi asta este balanţa care se joacă la acest moment când se ia o decizie”, a afirmat şeful DSU la dezbaterea online “Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT