News

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre cazurile pozitive de COVID-19. Sâmbătă vom ajunge la aproape 900

17.07.2020 | 21:23
Raed Arafat anunt ingrijorator despre cazurile pozitive de COVID19 Sambata vom ajunge la aproape 900
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat, Raed Arafat, a făcut un anunț șocant despre numărul în creștere a cazurilor de coronavirus pe teritoriul țării noastre. Fondatorul SMURD a mărturisit la DIGI 24 că sâmbătă, 18 iulie, numărul de cazuri noi ar putea ajunge până la 900.

Anunțul îngrijorător vine după ce șeful DSU a consultat datelor intermediare la care are acces. Potrivit acestor informații, în intervalul joi, 16 iunie, ora 18:00 – vineri, 17 iulie, ora 18:00, testele arătau că 866 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Așadar, prima zi din weekend se anunță una de foc pentru autoritățile care gestionează pandemia așteptându-se un număr record de îmbolnăviri. După cum arată situația din teren, numărul persoanelor infectate cu virusul din China creștere de la o zi la alta după ce vineri, 17 iulie, s-au înregistrat 799 de cazuri.

Fondatorul SMURD, Raed Arafat, despre cazurile noi de coronavirus

Raed Arafat a declarat că din păcate, situația este cât se poate de îngrijorătoare în privința cazurilor COVID-19, dar și în privința paturilor de la Terapie Intensivă, pacienții din Capitală fiind trimiși în alte orașe din țară. Din păcate, și spitalul din Ploiești este în aceeași situație.

ADVERTISEMENT

Medicul de origine palestiniană a ținut să precizeze că în după-amiaza zilei de vineri, 17 iulie, toate paturile de la Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie erau ocupate.

Este o situație complicată pentru că România a înregistrat un nou record vineri, 17 iulie, sâmbătă preconizându-se că numărul de cazuri noi va fi mult mai mare, poate chiar va ajunge la 900.

ADVERTISEMENT

„Este mai îngrijorător numărul celor de la Terapie Intensivă. Rămânem cu recomandarea către populaţie să respecte regulile de distanţare socială, să nu asculte campaniile care spun să nu porţi mască sau să nu fie respectate regulile.

Este singura metodă prin care putem să limităm răspândirea virusului”, a spus secretarul de stat despre recordul de cazuri noi, relatează libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Raed Arafat a vorbit și despre persoanele diagnosticate pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus, dar care au refuzat internarea în spital pentru a se trata acasă. În prezent, 823 de pacienți asimptomatici se tratează la domiciliu ținând legătura cu medicul de familie.

ADVERTISEMENT