Raed Arafat, anunț îngrijorător: Nu vom sta liniştiţi cu pandemia, chiar dacă apare vaccinul anti-Covid

Flaviu Popa   
în HotNews
25/10/2020, 22:01
Raed Arafat, anunț îngrijorător: Nu vom sta liniştiţi cu pandemia, chiar dacă apare vaccinul anti-Covid
Raed Arafat a vorbit despre pandemia de Covid-19

Raed Arafat anunță că nu se pune problema ca lumea să scape degrabă de pandemia de Covid-19, chiar dacă un vaccin va fi inventat.

Secretarul de stat în MAI estimează că noul coronavirus va stresa românii cel puțin până în primăvară.

Într-o intervenție la Antena 3, Arafat a anunțat că oamenii trebuie să se aștepte la restricții inclusiv în primăvara anului viitor, până când vom scăpa de Covid-19.

Raed Arafat îi anunță pe români că pandemia de Covid-19 nu se termină în acest an

La fel ca și medicul Virgil Musta, Arafat e sceptic că românii vor putea sărbători Crăciunul la fel ca în alți ani.

Eu nu mă aştept la o vaccinare în masă înainte de februarie-martie dacă vaccinul începe să fie vândut şi distribuit la început de an. Este o problemă de logistică la nivel internaţional . România va primi partea sa din fiecare tranşă distribuită la nivel european. Până la primavara – vara anului viitor nu vom sta liniştiţi. Va trebui să învăţăm să trăim cu virusul şi să respectăm toate regulile pe care unii ne îndeamnă să nu le respectăm. Totul depinde de noi“, a explicat secretarul de stat,

Virgil Musta îi anunța pe români că vor fi nevoiți să-și ia gândul în acest an de la sărbătorirea Crăciunului. Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse…

Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”, a explicat Virgil Musta.

Închide ×