News

Raed Arafat, anunţ îngrijorător despre pandemia de COVID-19: “Nu este un semn bun”

Raed Arafat a vorbit despre pandemia de coronavirus, dar și despre noua variantă care a apărut și care este considerată una foarte periculoasă. Iată ce a declarat acesta.
03.12.2021 | 07:59
Raed Arafat anunt ingrijorator despre pandemia de COVID19 Nu este un semn bun
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a vorbit despre noua variantă a coronavirusului, cea africană, iar el a specificat și cum va fi afectată țara noastră de aceasta.

Astfel, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus chiar că varianta Omicron o va înlocui pe cea indiană, numită Delta, încet, a avertizat el.

ADVERTISEMENT

După cum bine știm, varianta Delta a făcut ravagii la nivel mondial, iar locul acesteia urmează să fie luat de noua mutație africană, care a primit numele de Omicron.

Varianta Omicron va deveni cea dominantă în lume, treptat

“Cu cât această variantă începe să se răspândească mai repede, la un moment aşa cum varianta Delta a înlocuit varianta precedentă ei, varianta Omicron va înlocui varianta Delta şi va deveni cea predominantă”, a spus Raed Arafat, joi seară, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

În același timp, Raed Arafat a ținut să precizeze că este crucial ca oamenii să se testeze pentru a vedea dacă s-au infectat cu Covid-19, iar vaccinarea rămâne cel mai important pas care poate fi făcut în lupa cu virusul.

Veștile pe care acesta le-a avut nu sunt unele bune, deoarece deși studiile care au început să fie făcute arată că vaccinul ne poate proteja și împotriva tulpinii africane, nu vom scăpa prea ușor de acest virus.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat: Vaccinul ne poate ajuta să conviețuim cu virusul

Mai mult decât atât, vaccinul ne va permite să trăim cu coronavirusul, mai ales în condițiile în care „situația încă nu s-a terminat”.

„Toate informațiile arată că începem să culegem date științifice despre varianta Omicron și încep observațiile medicilor și cercetările pe care le fac într-o perioadă relativ scurtă să ne arate că în continuare vaccinul este foarte important.

ADVERTISEMENT

În continuare vaccinul poate să fie soluția pentru a opri nu numai răspândirea și impactul asupra sistemului sanitar, care eu cred că este cea mai importantă contribuție a vaccinului și ne permite să trăim cu cât mai puține restricții posibile în perioada asta, să conviețuim cu acest virus, ne arată că situația încă nu s-a terminat”, a spus Raed Arafat pentru sursa citată anterior.

Șeful DSU a vorbit și despre faptul că au început să apară primele cazuri de infectare cu Covid-19 la animalele sălbatice.

 „Nu este un semn bun. Arată că putem să avem şi alte surprize în viitor”, a precizat el.

ADVERTISEMENT
Tags: