News

Raed Arafat, anunț pentru 15 iunie: “Nu putem să revenim la o normalitate totală!”

09.06.2020 | 10:29
Raed Arafat anunt pentru 15 iunie Nu putem sa revenim la o normalitate totala
Raed Arafat, anunț pentru 15 iunie: "Nu putem să revenim la o normalitate totală!" Sursa: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Raed Arafat trage un semnal de alarmă și spune că din data de 15 iunie nu vom putea reveni la o normalitate totală. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență susține că este încă nevoie de o perioadă de restricții, chiar dacă vor mai fi luate unele măsuri de relaxare.

Raed Arafat, anunț pentru 15 iunie: “Nu putem să revenim la o normalitate totală!”

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a explicat că este nevoie de un cadru legal de a fi menținute unele restricții și rămâne de văzut care va fi acesta dacă nu va fi stare de alertă:

ADVERTISEMENT

”Poate că nu cu toate restricțiile în ea. Dacă nu va fi stare de alertă, trebuie să vedem care e modalitatea. Dacă lăsăm totul și spunem că totul se întoarce la normalitatea de înaintea virusului, eu cred că aici comitem o greșeală majoră.

Cred că la sentimentul meu sunt toți colegii mei medici, epidemiologi, toți cu care am lucra până acum.

ADVERTISEMENT

Dar soluția rămâne la nivel politic, pentru că noi nu putem din 15 iunie să revenim la o normalitate totală!”, a declarat Raed Arafat la TVR.

“La acest moment, încă situația e sub control, mai bine decât înainte”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență consideră că suntem într-o situație în care totul este sub control, însă este prematur să spunem că lucrurile au revenit la normal:

ADVERTISEMENT

„Trebuie să înțelegem situația în care suntem. Dacă spune cineva că am trecut deja cu totul și totul este OK, acest cineva înseamnă că nu este informat corect.

La acest moment, încă situația e sub control, mai bine decât înainte, dar nu putem zice că am ajuns la faza în care să spunem că totul este OK”

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că starea de alertă este posibil să fie prelungită și după data de 15 iunie. El consideră că nu se pot elimina încă toate restricțiile.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: