News

Raed Arafat anunță că nu mai sunt locuri la secțiile de Terapie Intensivă din București. Pacienții sunt transferați în alte județe

15.07.2020 | 21:23
Raed Arafat anunta ca nu mai sunt locuri la sectiile de Terapie Intensiva din Bucuresti Pacientii sunt transferati in alte judete
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a anunțat că nu mai sunt locuri la secțiile de Terapie Intensivă din București, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectări cu Covid-19.

În aceste condiții, șeful DSU a mărturisit că un pacient infectat cu Covid-19 a fost transferat de la București la Ploiești.

ADVERTISEMENT

România ar putea ajunge la 1.200 de internați în secțiile ATI din toată țara la finele lunii august, dacă actualul ritm de îmbolnăviri rămâne constant.

Bolnavii nu mai au loc la secțiile de terapie intensivă din București

„Aseară s-a luat pentru prima dată decizia de a transfera un pacient Covid de la Terapie Intensivă din București către Spitalul din Ploiești, acolo unde i s-a găsit un loc. Asta este situația reală!

ADVERTISEMENT

Din păcate, aceste locuri se eliberează doar în momentul în care o persoană se simte mai bine și este mutat de la ATI sau în caz de, Doamne ferește, deces”, a explicat Raed Arafat, la Antena 3.

România are puțin peste 2.500 de paturi de Terapie Intensivă, împrăștiate prin toata țara, în toate orașele.Bucureștiul nu se laudă cu un număr impresionant de paturi ATI, numărul fiind mai degrabă îngrijorător pentru cetățeni.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, spitalul Matei Balș are 20 de paturi la secția de terapie intensivă, toate ocupate. În teorie, acest spital ar posibilitatea de a extinde numărul de paturi la 60, însă nu are personal pentru acest lucru.

La Victor Babeș există 9 paturi, în timp ce la Marius Nasta sunt regăsite 6 paturi ATI. Spitalul Clinic Colentina are 36 de paturi ATI, în timp ce Spitalul ROL 2 dispune de 24 paturi de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Germania, țară care a gestionat pandemia de la început fără prea mari emoții dispune de peste 30.000 de paturi ATI, investind miliarde de euro în dotările din spitale în ultimele luni, special pentru a proteja populația îmbolnăvită de Covid-19.

ADVERTISEMENT