News

Raed Arafat anunţă când ar putea fi al doilea val al epidemiei de coronavirus: “Trebuie să fim pregătiţi”

16.04.2020 | 09:50
Raed Arafat anunta cand ar putea fi al doilea val al epidemiei de coronavirus Trebuie sa fim pregatiti
Coronavirus în România, 13 mai 2020.
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a anunțat că un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea lovi România în toamna acestui an. În acest sens, Secretarul de Stat din Ministerul Afacerilor Interne a spus că țara noastră trebuie să se pregătească mult mai bine pentru întâmpinarea situației.

Raed Arafat anunţă când ar putea fi al doilea val al epidemiei de coronavirus: “Trebuie să fim pregătiţi”

Șeful DSU avertizează că pandemia de coronavirus ar putea provoca daune majore în rândul populației din România dacă nu se vor respecta măsurile autorităților.

”Cel mai important lucru este păstrarea măsurilor de distanțare socială. Chiar dacă nu avem creșteri mari, putem să ne trezim că în 14 zile ajungem la un număr mare de cazuri.

Dacă de Paște oamenii nu respectă măsurile, dacă merg în vizite, dacă socializează, riscăm ca la Paștele viitor să fie făcute pomeni, nu să sărbătorim.

În durată de 7-14 zile va începe să crească numărul de cazuri. Dacă nu respectăm regulile acum și nu stăm acasă, peste 14 zile o să avem decese, îmbolnăviri. Încă hopul nu este trecut. Oamenii vor trebui să asculte ce zic medicii în acest moment.”, a spus Arafat la Digi 24.

Raed Arafat a transmis și un avertisment pe termen mediu. Acesta spune că epidemia de coronavirus ar putea să revină în forță odată cu sezonul de toamnă, atunci când un nou vârf al infecțiilor este preconizat să apară.

”Dacă vrem să revenim la normalitate, trebuie să respectăm încă 3-4 săptămâni aceste izolări. Sistemul medical poate fi afectat foarte grav, dacă fiecare cetățean nu respectă reglementările.

Acum ne așteptăm să înceapă o creștere a cazurilor, apoi în toamnă s-ar putea să asistăm la un nou vârf al epidemiei. Trebuie să fim pregătiți și să luăm măsuri pentru a nu mai fi surprinși”, a mai spus Arafat.

Arafat: ”Încă nu avem un tratament anti Covid-19”

Arafat recunoaște că încă nu există un tratament dezvoltat pentru coronavirus. El spune că cel mai indicat ar fi să apară un vaccin care să combată această maladie.

”Cel mai bine, la acest moment, ar fi o vaccinare rapidă, dacă vreți să luați acest lucru cronologic, pentru că vaccinarea înseamnă prevenire și creează imunitatea.

Bineînțeles, dacă apare un tratament este foarte bine, dar rămâne soluția optimă să avem un vaccin eficient care să fie folosit pe plan mondial, care să limiteze răspândirea virusului”, a mai spus Raed Arafat la postul de știri.