News

Raed Arafat anunță când va fi vârful pandemiei în România. Ce riscăm dacă nu respectăm măsurile de siguranță

18.04.2020 | 12:57
Raed Arafat anunta cand va fi varful pandemiei in Romania Ce riscam daca nu respectam masurile de siguranta
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat când este așteptat vârful pandemiei de coronavirus în România și ce ne așteaptă dacă nu respectăm măsurile de distanțare socială.

Raed Arafat anunță când va fi vârful pandemiei în România

”Am evitat să dau cifre sau să fac previziuni, pentru că totul depinde de comportamentul cetățenilor. Un vârf poate fi atins în jurul datei de 23-24 aprilie, dar totul ține de cum ne comportăm”, a declarat Raed Arafat despre vârful pandemiei în România.

ADVERTISEMENT

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a ținut să-i avertizeze pe români că situația se poate agrava dacă în aceste zile când sărbătoresc Sfintele Paști nu respectă toate măsurile de precauție.

”Dacă nu respectăm distanțarea vârful se va muta și vom vedea multe cazuri în 10-14 zile. Riscăm să avem un impact mult mai serios, să avem multe îmbolnăviri și multe înmormântări”, a spus Arafat la Antena 3.

ADVERTISEMENT

România nu s-a pregătit niciodată pentru urgențe medicale

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că numărul cazurilor de coronavirus din România reflectă realitatea și spune că ar fi fost mai multe decese dacă cifrele erau incorecte.

Și premierul Ludovic Orban i-a contrazis pe cei care spun că avem mai multe cazuri de infecții cu coronavirus decât cele care au fost anunțate oficial. Premierul afirmă că numărul deceselor arată răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că România nu s-a pregătit niciodată pentru urgențe medicale, pentru că întotdeauna prioritățile au fost altele, iar pandemia de coronavirus a găsit țara noastră cu stocurile de materiale sanitare aproape de zero.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că un cartier din orașul Babadag, județul Tulcea, a fost băgat în carantină după ce au fost confirmate 12 cazuri de coronavirus, iar jumătate dintre acestea în ultimele două zile.

ADVERTISEMENT

În ultima perioada s-au întors din străinătate aproximativ 900 de persoane din oraşul Babadag, iar la data de 17 aprilie, 191 se aflau în izolare la domiciliu. În judeţul Tulcea fuseseră confirmate până pe 17 aprilie, 25 de cazuri de coronavirus.

ADVERTISEMENT