News

Raed Arafat anunță distribuirea a 300.000 de teste rapide. Cine va beneficia de ele

17.12.2020 | 10:38
Raed Arafat anunta distribuirea a 300000 de teste rapide Cine va beneficia de ele
ADVERTISEMENT

Numărul de testări din pandemie va crește considerabil în România. Raed Arafat a anunțat distribuirea a 300.000 de teste rapide de tip antigen la nivel național.

În ședința de Guvern organizată joi, secretarul de stat din Ministerul de Interne a a dezvăluit că România a contractat 3 milioane de unități, iar primele 300.000 încep să fie distribuite spitalelor începând din ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Procesul va continua și săptămâna viitoare cu o tranșă similară de 300.000 de teste distribuite în țară. Acestea sunt destinate personalului medical din prima linie.

Raed Arafat: 300.000 de teste rapide, distribuite în țară

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut un anunț extrem de important în ședința de Guvern de joi. Acesta a spus că numărul de testări din România va crește în perioada imediat următoare.

ADVERTISEMENT

Țara noastră a achiziționat 3 milioane de teste rapide antigen, al cărui rezultat se poate afla în maximum 15 minute. Primele 300.000 încep să fie distribuite spitalelor din cursul acestei zile, anunță oficialul.

”Primele teste rapide de tip antigen au sosit în ţară. Astăzi (n.r. joi) vor fi distribuite 300.000 către camerele de gardă, deci în prima linie. De săptămâna viitoare vor începe să ajungă restul de 3 milioane şi vom începe să distribuim la serviciilor de ambulanţă şi acolo unde ne indică Ministerul Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Cele trei milioane de teste sperăm să le primim până la finele anului”, a afirmat Raed Arafat în ședința de Guvern.

Arafat: ”Se observă un trend descendent al pandemiei”

În intervenția sa de la masa Executivului, Raed Arafat a mai precizat că s-a observat o ușoară ameliorare a crizei sanitare. Acesta atrage însă atenția că scăderea numărului de cazuri nu trebuie să fie un mesaj de relaxare, ci de precauţie.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat a explicat, la cererea premierului interimar Ciucă, că în ultimele zile au crescut numărul locurilor la ATI.

”În acest moment se observă un trend uşor descendent. Dar asta nu trebuie sa fie un mesaj de liniştire, ci de precautie, astfel încât să menţinem acest trend.

În ultimele zile, împreună cu domnul ministru Tătaru, am avut discuţii cu două regiuni, Bucureşti-Ilfov şi întreaga zonă de sud, am avut discuţii cu toate spitalele care sunt de urgenţă, spitale COVID, medici şefi secţie ATI, medici şefi secţie UPU, managerii spitalelor, directorii DSP-urilor şi s-a discutat mai mult despre modul de gestionare a cazurilor.

S-a discutat mai ales de creşterea în continuare a locurilor la terapie intensivă, acolo unde este personal şi este posibil. De altfel, în ultimele 48 de ore am distribuit 49 de ventilatoare suplimentare la cererea spitalelor care au avut capacitatea să crească numărul paturilor de terapie intensivă”, a mai spus Arafat, joi.

ADVERTISEMENT