News

Raed Arafat anunță un fake news care îi este atribuit: ”Dezinformări care instigă populația împotriva celor care gestionează pandemia”

09.08.2020 | 17:45
Raed Arafat anunta un fake news care ii este atribuit Dezinformari care instiga populatia impotriva celor care gestioneaza pandemia
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a ieșit public, pe pagina se de Facebook, cu un mesaj în care atrage atenția că i se se atribuie în mod fals o declarație legată de criza Covid-19.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dat publicității o imagine cu o declarație în care el ar afirma că DSP-urile vor fi conduse de personal militar, iar Armata va căuta suspecții de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Bineînțeles, secretarul de stat cataloghează această informație drept un ”fake news” menit să manipuleze și să dezinformeze populația în această perioadă extrem de complicată.

Raed Arafat atrage atenția asupra unui fake news care îi este atribuit

Printr-un mesaj postat pe pagina personală de socializare, Raed Arafat face apel la cetățeni să fie atenți de unde se informează în perioada pandemiei și dă exemplu un fake news, care se propagă pe Facebook în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

”Astfel de dezinformări și manipulări sunt menite să destabilizeze comunitățile”, scrie Arafat, cerând populației să aibă grijă de unde se informează.

Cei cu minciunile și fake news nu se opresc! În continuare se încearcă prin orice metodă posibilă să răspândească minciuni care să facă oamenii să refuze să respecte sfaturile, recomandările și regulile care se referă la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2”, a scris, duminică, Raed Arafat pe Facebook, postând o imagine cu mesajul la care face referire.

ADVERTISEMENT

Fake News-ul susține că Arafat ar anunța conducere militară la toate DSP-urile

În acest mesaj fals este anunțat că Arafat ar fi declarat că toate DSP-urile din țară vor fi conduse de personal medical, iar Armata va identifica suspecții de coronavirus.

”Astfel de dezinformări și manipulări sunt menite să destabilizeze comunitățile și să instige specialiștii și populația împotriva celor care gestionează pandemia. În continuare va recomand să aveți mare grijă de unde va informați”, a mai scris Arafat.

În această săptămână, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a decis ca DSP București să fie coordonată de medicul militar Ionel Oprea, după ce în instituție au fost constatate mai mult deficiențe.

ADVERTISEMENT

Generalul Ionel Oprea este cel care a organizat spitalul Suceava în perioada cea mai grea de la startul pandemiei, atunci când acest județ din Moldova a fost epicentrul Covid-19 din România.

ADVERTISEMENT
Tags: