News

Raed Arafat, anunțuri despre noi restricții. Ce avertisment dă localurilor din București

23.03.2021 | 22:37
Raed Arafat anunturi despre noi restrictii Ce avertisment da localurilor din Bucuresti
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a oferit marți mai multe anunțuri despre noi restricții care sunt discutate de către autoritățile din România și a analizat situația localurilor din București, în contextul în care mai multe cluburi și baruri au continuat să nu respecte regulile impuse pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Arafat a vorbit luni despre o posibilă carantinare a Bucureștiului, spunând că momentan nu s-a luat în calcul acest scenariu.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a anunțat că o posibilă carantinare a Capitalei nu ar trebui exclusă din start, fiind încă o discuție deschisă.

Raed Arafat, anunțuri despre noi restricții. Ce îi avertizează pe patronii de localuri din București

“Localurile din București reprezintă o problemă majoră, terasele pe care le vedem nu sunt terase, ci spații închise, se vede acest lucru, desi există o regulă clară care spune că dacă ai doi pereți și un acoperiș este spațiu închis.

ADVERTISEMENT

Pe linia de amenzi este o problemă cu care ne confruntăm, ministrul Lucian Bode a spus că va veni o lege prin care aceste localuri vor fi închise și sigilate după asemenea abateri.

Sunt localuri de noapte la care doar la o masă se consumă de mai mult de 10.000 de lei. Atunci ce te interesează o amendă de 5000 de lei din partea Poliției Române?

ADVERTISEMENT

În final noi nu trebuie să îi protejăm pe cei care doresc să încalce legea, ci pe cei care vor să îșî desfășoare activitățile în conformitate cu regulile. Dacă cineva este dispus să încalce legea, măsura ar trebui să fie sistarea activității pentru două săptămâni.

Va fi înaintată o propunere legislativă în acest sens, se dorește clar aplicare unor reguli mult mai serioase referitoare la respectarea regulilor.

ADVERTISEMENT

În anumite zone din mall se răspândește boala în magazinele unde nu se respectă numărul de persoane pe metru pătrat, în locurile de joacă și în locurile unde se servește masa.

Lumea s-a relaxat, dacă înainte se făceau controale, acum lumea stă cu mască, dar se aglomerează, nu mai păstrează distanța, regulile în vigoare trebuie să fie respectate.

La mall rămâne doar partea de cumpărături și magazinele trebuie să respecte regulile, să intre doar câteva persoane, să aștepte ceilalți plecarea celor dinăuntru.

Putem să ne așteptăm la anumite reglementări care să intensifice controalele și este posibil să apară unele reguli care să fie aplicate pe durata weekendului, să nu impacteze activitățile esențiale, dar să le limiteze pe cele neesențiale.

Trebuie să discutăm și despre o posibilă decalare a programului de muncă pentru angajați, acolo unde este posibil. Nu putem să stăm să vedem cum unii încalcă regulile și spitalele sunt pline cu pacienți.

În următoarea perioadă este posibil să avem alte măsuri, dar nu vorbim de carantină totală, dar măsuri suplimentare care să limiteze activitățile neesențiale pe anumite perioade, da, este posibil”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: