ADVERTISEMENT
News

Raed Arafat, avertisment ferm înaintea alegerilor! „Așa cum nu poți vota fără cartea de identitate, nu vei putea vota fără masca de protecție”

Autor: Alexandru Năstase | 26.09.2020 | 13:43
Raed Arafat, avertisment ferm înaintea alegerilor! „Așa cum nu poți vota fără cartea de identitate, nu vei putea vota fără masca de protecție”
Raed Arafat introduce noi măsuri împotriva coronavirusului. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Raed Arafat a lansat un avertisment ferm înaintea alegerilor! Șeful Departamentului pentru Situațiile de Urgență afirmă că persoanele care nu vor să poarte masca de protecție în secțiile de votare nu vor putea vota.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cei care și-au uitat masca acasă, vor găsi una la secția de votare. De altfel, Arafat a insistat că riscul de transmitere a coronavirusului în timpul alegerilor locale, este unul minim.

Trebuie însă să fie respectate mai multe reguli. Printre ele se afla mască de protecție, distanțare fizică, dezinfectarea mâinilor.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, avertisment ferm înaintea alegerilor!

„Dacă se respectă regulile impuse, riscul rămâne minim. Regulile sunt clare: distanțare, mască de la intrare până la ieșire, când stai în rând, trebuie să păstrezi distanța, dezinfecția mâinilor la intrare și la ieșirea din secție, manipularea buletinului de vot de către posesor.

Toate aceste reguli sunt făcute să diminueze riscul la maxim. Aerisirea secțiilor de vot periodic… Dacă nu se respectă regulile, riscul crește.

ADVERTISEMENT

Îndemnul meu e pentru cei care au vorbit mult împotriva măștii e să înțeleagă că la secția de vot masca e obligatorie.

Dreptul lor la vot e respectat, dar așa cum nu poți vota fără cartea de identitate, nu vei putea vota fără să fie masca purtată.

ADVERTISEMENT

Singura dată când dai masca jos câteva secunde e când te identifică cel din comisie să vadă dacă persoana din cartea de identitate e cea cu masca respectivă.

În rest, masca trebuie purtată, trebuie purtată corect, dezinfectarea mâinilor la intrare și la ieșire din secție și vor fi forțele de ordine, vor fi cei care păzesc secțiile de vot, atenți la aceste aspecte. Altfel riscăm viața altora.

ADVERTISEMENT

Cine a uitat masca va găsi cu siguranță  la fața locului o mască să poată intra în secție. Masca e obligatorie pentru votare!”, a declarat Raed Arafat, pentru B1 TV

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!