ADVERTISEMENT
News

Raed Arafat, avertisment sever privind evoluția Covid-19 în România: ”S-ar putea să nu fi văzut încă ce e mai rău”

Autor: Adrian Baciu | 26.08.2020 | 10:07
Raed Arafat, avertisment sever privind evoluția Covid-19 în România: ”S-ar putea să nu fi văzut încă ce e mai rău”
Raed Arafat, avertisment sever privind evoluția Covid-19 în România: ”S-ar putea să nu fi văzut încă ce e mai rău”. Foto: hepta.ro

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a vorbit despre criza Covid-19 în România și a transmis un avertisment sever pentru cetățeni.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din MAI a lansat câteva previziuni îngrijorătoare, spunând că trebuie să ne așteptăm la orice, având în vedere că întreaga situație se poate înrăutăți.

Cum era de așteptat, Arafat s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de pacienți internați în zonele de anestezie și terapie intensivă (ATI) ale spitalelor.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, avertisment despre pandemia Covid-19

Media zilnică a cazurilor de Covid-19 din România a ajuns la 1.000, iar în paralel a crescut și numărul bolnavilor de la ATI. Raed Arafat e îngrijorat de faptul că sistemul ar putea fi sufocat în această zonă.

”Nu avem deocamdată o descreştere evidentă. La orice moment se poate ajunge la mai rău, mai ales dacă nu se respectă regulile. Apariția virozelor înseamnă și dificultăți în diagnosticare.

ADVERTISEMENT

Se poate ca unii să le aibă pe amândouă, de asta recomandăm vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Efectul va fi asupra sistemului sanitar. Gripa sezonieră oricum avea impactul ei. Asta se va adăuga asupra efectelor pe care le va avea SARS-Cov-2 în continuare.

Impactul pe secțiile de ATI a apărut, cum era de așteptat. Noi mereu au spus că cu cât cresc cazurile, cu atât crește numărul pacienților de la ATI și, implicit, al decedaților. Parte din persoanele care ajung la ATI nu pot fi salvate.”, a spus Arafat la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat: ”Din toamnă am putea asista la o nouă creștere”

România a avut zile cu peste 1.300-1.400 de cazuri noi de Covid-19, însă alte creșteri ar putea să apară în sezonul rece. Dacă nu vor fi respectate regulile, riscăm să asistăm la ”ce e mai rău”, mai avertizează medicul Arafat.

”Pandemia nu a trecut și s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie. Adică poate lucrurile să devină și mai rele. La iarnă să fie mai rău.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte mulți ”experți” care vin cu păreri neavizate, nefondate, fără argumente științifice, dar aberează toată ziua și, din păcate, au efect asupra unei părți din populație. Mulți respectă regulile, dar această parte mică poate contribui la răspândirea bolii într-un mod necontrolat.

Noi nu putem rezolva o problemă sau limita un risc fără participarea populației. Populația e un factor foarte important în această ecuație. Dacă toți înțeleg că trebuie să trecem acest hop împreună, atunci poate reușim să limităm impactul și să nu ajungem ca în alte țări.”, a mai spus Arafat pentru postul de știri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!