News

Raed Arafat: ”Circulația va fi permisă până la ora 2.00 de Paștele catolic”. Decizia privind Paștele ortodox

25.03.2021 | 23:52
Raed Arafat Circulatia va fi permisa pana la ora 200 de Pastele catolic Decizia privind Pastele ortodox
ADVERTISEMENT

Joi seara, la sediul Guvernului, șeful DSU Raed Arafat a anunțat că de Paștele catolic va fi permisă circulaţia în afara locuinţei în intervalul orar 20.00 – 02.00, în noaptea de 3 spre 4 aprilie.

În același timp, secretarul de stat din MAI a precizat că în Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a discutat şi despre sărbătorirea Paştelui ortodox, perioada 1 şi 2 mai, afirmând că şi atunci vor fi stabilite măsuri pentru a permite participarea la slujba religioasă şi nu vor fi limitări.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia ieșirii sale publice de joi, medicul din fruntea DSU a adăugat că şi pentru sărbătoarea de Pesah, 27 – 28 martie, circulaţia va fi permisă până la ora 22.00.

Arafat anunță că circulația va fi permisă până la ora 02:00 de Paştele catolic

Autoritățile s-au ținut de promisiunile făcute populației în ultimele zile și au anunțat că, în noaptea de Înviere, credincioșii vor putea circula și după ora 20.00, indiferent de gradul de incidență a cazurilor Covid-19.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat a anunțat, joi seară, că va fi permisă circulația în afara locuinţei în intervalul orar 20.00 – 02.00, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, pentru participarea la sărbătorirea Paştelui catolic.

”Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulația persoanelor în afara locuinţei sau a gospodăriei în intervalul orar 20.00 până la 02.00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase ocazionate cu sărbătorirea Paştelui catolic”, a declarat Arafat, la Palatul Victoria, după ce a anunțat și noile restricții.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu Paștele ortodox

În ceea ce privește Paștele ortodox, sărbătorit de majoritatea credincioșilor din România pe 2 mai, același Raed Arafat a venit cu precizări extrem de importante.

Acesta a precizat că s-a discutat în CNSU şi despre sărbătorirea Paştelui ortodox, afirmând că şi atunci vor fi stabilite măsuri pentru a permite participarea la slujba religioasă şi nu vor fi limitări.

ADVERTISEMENT

Arafat a spus că aceste decizii nu apar în hotărârea de Guvern adoptată joi, pentru că aceasta este valabilă până în data de 14 aprilie. Reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă, a precizat medicul.

Tot în această săptămână, premierul Florin Cîțu a avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. În urma discuțiilor, s-a stabilit că atât credincioșii ortodocși, cât și cei catolici vor putea merge la biserică de Paște.

ADVERTISEMENT
Tags: