News

Raed Arafat, criticat dur de un medic pneumolog: ”Vă prostiți cu restricții aproape inutile”

17.03.2021 | 15:20
Raed Arafat criticat dur de un medic pneumolog Va prostiti cu restrictii aproape inutile
ADVERTISEMENT

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, este criticat extrem de dur de un medic pneumolog pentru măsurile luate în timpul pandemiei de Covid-19.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, un doctor din Galați are un mesaj acid față de secretarul de stat din MAI, căruia îi reproșează mai multe decizii luate în toată această perioadă de la declanșarea crizei sanitare.

ADVERTISEMENT

Medicul este extrem de direct în postarea sa și îi spune lui Arafat că ”în loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului”.

Raed Arafat, criticat dur de un medic pneumolog pentru restricțiile din pandemie

Un medic pneumolog angrenat în prima linie la Spitalul Militar din Galați îl critică în termeni duri pe şeful DSU, Raed Arafat, pentru deciziile luate în timpul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Dr. Sorin Bivolaru, vorbeşte, într-o postare pe pagina sa de socializare, despre măsuri inutile şi nereguli şi îl invită pe oficial să-l contacteze pentru a-i oferi soluții pentru limitarea răspândirii virusului.

În debutul mesajului său, doctorul din Galați îi reproșează șefului DSU că au fost închise școlile, dar sunt deschise mall-urile și pârtiile de schi, care sunt pline.

ADVERTISEMENT

”Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6.118 cazuri astăzi! Școlile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise și PLINE! Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise și arhipline!

Se apropie Paștele! Știți?! O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?! Dar mall-urile, tot deschise? Școlile tot închise?”, scrie Dr. Bivolaru.

ADVERTISEMENT

Apoi, acesta pune la zid măsura cu limitarea intervalului de ieșire din casă și ironizează măsurarea temperaturii la intrarea în diferite clădiri.

”Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșirii din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului? Răspunsul e nu! Dar na, băieții ăia de vă înconjoară nu prea au curajul să vă zică, dar vă spune eu..”, îi transmite medicul lui Raed Arafat.

– v-ați făcut damblaua impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituții, etc. Câte cazuri de COVID19 ați identificat? ZERO! Motiv pentru care ați și renunțat la măsură!
– ați recomandat lucrul în ture. Hmmm… Ați verificat să vedeți câte instituții publice sau private practică chestia asta? NU! Iar mulți dintre cei care o practică, au redus salariile angajaților sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă. Credeți că dacă oamenii bagă mai puțini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID”, mai scrie medicul.

Medicul pneumolog, către Arafat: ”Vă prostiți cu restricții aproape inutile”

Doctorul critică măsurile luate de autoritățile conduse de Raed Arafat și cere măsuri eficiente, nu ”restricţii aproape inutile”.

”În loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituțiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă. Angajaților li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea”.

La finalul mesajului, medicul gălăţean îl invită pe Raed Arafat să-l contacteze pentru a-i oferi soluții pentru limitarea răspândirii virusului.

”Ce ziceţi, găsim o soluţie? Mai e valabilă treaba aia cu ”zădărnicirea combaterii bolilor” sau fugărim oamenii noaptea pe străzi, în timp ce infractorii îşi fac treburile liniştiţi. Ar mai fi câte una alta de zis, dar na… nu citiţi dumneavoastră pe aici.

Apropo, sunt medic pneumolog, la Spitalul Militar din Galaţi, în caz că aveţi întrebări despre măsuri eficiente de limitare a răspândirii virusului SARS COV2”, încheie medicul gălăţean.

ADVERTISEMENT
Tags: