Fotbal intern

Raed Arafat dă liber suporterilor pe stadioane! La ce evenimente sportive și în ce condiții vor avea acces fanii

10.05.2021 | 18:36
Raed Arafat da liber suporterilor pe stadioane La ce evenimente sportive si in ce conditii vor avea acces fanii
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență aduce completări veștii pe care o așteptau suporterii. Astfel, după ce s-a stabilit că fanii vor avea acces în tribunele stadionului ”Ilie Oană”, la finala Cupei României, dacă prezintă dovezi că au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin anti-Covid, Arafat a anunțat în ce condiții se vor deschide și celelalte arene pentru suporteri.

Cea mai importantă completare a lui Raed Arafat este aceea că și fanii care prezintă un test antigen negativ pentru COVID-19 vor avea posibilitatea să asiste pe viu la evenimente sportive.

ADVERTISEMENT

Totuși, nu toate competițiile se vor desfășura cu spectatori în tribune, a mai anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Care sunt evenimentele sportive la care va fi permis accesul publicului

Raed Arafat a ținut să precizeze care sunt competițiile sportive la care fanii vor avea acces, în condițiile în care pot prezenta dovada că au fost vaccinați cu două doze de ser anti-Covid, sau cu un test antigen negativ pentru COVID-19, sunt totuși limitate.

ADVERTISEMENT

”Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății.

Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi sau a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore. Testul antigen negativ va fi o dovadă validă a imunității la virus”, a declarat Raed Arafat, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului.

ADVERTISEMENT

Din sezonul viitor meciurile din Liga 1 se vor disputa cu spectatori

Pe lângă veștile bune oferite de Raed Arafat, președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, Tudor Pop, a adăugat că și meciurile din Liga 1 se vor disputa, începând cu sezonul viitor, cu spectatori în tribune, în anumite condiții.

”La cum decurge vaccinarea în România, nu cred că fanii sunt o problemă de găsit, iar FRF a dovedit că are capacitatea de a organiza meciuri în condiții speciale. Iar acum au la dispoziție două săptămâni. Cert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%”, a declarat Doru Pop, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, trebuie spus că suporterii nu sunt singurii care au parte de vești bune. Săptămâna aceasta va fi supusă dezbaterii propunerea ca sportivii vaccinați cu ambele doze să nu mai efectueze periodic teste rapide sau PCR.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”