Avertismentul lui Raed Arafat pentru turiştii de pe Litoral. Ce sfat le-a dat

litoral, Raed Arafat, salvamar

Litoralul românesc a fost înţesat de turişti în această vară, care au profitat din plin de vremea super favorabilă pentru o vacanţă cu mult bronz şi apa Mării Negre. Evident, la un asemenea puhoi de oameni şi măsurile de securitate pe plaje au fost sporite, nu numai în sensul protejării bunurilor turiştilor, ci şi al prevenirii accidentelor provocate de gesturile nesăbuite ale celor care se aventurează departe, în largul mării.

Au fost destul de multe cazurile de urgenţă din acest punct de vedere, şi, la fel ca în fiecare an, din păcate, au existat suficiente evenimente cu final tragic. Din această cauză Raed Arafat, acum şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă, ţine să tragă un semnal de alarmă pentru toţi curajoşii, care ignoră orice avertissment venit din partea salvamarilor aflaţi pe plaje.

Raed Arafat, şocat de inconştienţa turiştilor

Bunul simţ ar trebui să fie suficient, să asculţi ce îţi spune salvamarul. Îmi pare rău să o spun aşa, dar când îţi spune salvamarul îţi spune să nu intri în apă şi tu intri înseamnă că ai o problemă. Este ca şi când ţi s-ar spune să porţi centură şi tu nu o porţi şi faci un accident, apoi te miri că eşti făcut praf, deşi dacă purtai centura poate ieşeai pe picioarele tale de la accident. 

Este acelaşi lucru şi pe mare. Când salvamarul îţi spune nu intra şi tu intri în apă o faci pe proprie răspundere. Implementarea unor sancţiuni este o chestie care se analizează mai ales după ce am văzut şi anul acesta", a declarat Raed Arafat.În acest sezon la malul Mării Negre, salvamarii au avut peste 900 de intervenţii. Au fost, de asemenea, 26 de cazuri de înec neresuscitabil pe plajele de pe litoralul românesc.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi
viewscnt
1 EUR4.6551 lei+0,0082
1 USD3.9650 lei+0,0236
1 XAU163.2575 lei-0,4004