News
notix pixel id

Raed Arafat, declarații despre suplimentarea paturilor ATI. Va fi carantinat Bucureștiul sau nu?

20.03.2021 | 14:32
Raed Arafat, declarații despre suplimentarea paturilor ATI. Va fi carantinat Bucureștiul sau nu?
Raed Arafat, declarații despre suplimentarea paturilor ATI. Va fi carantinat Bucureștiul sau nu? Foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX, via hepta.ro
ADVERTISEMENT

România va suplimenta numărul de paturi de ATI pentru bolnavii de COVID-19, a anunțat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Anunțul vine în ziua în care țara noastră a înregistrat un număr record de pacienți COVID care au nevoie de de terapie intensivă, 1.324.

Raed Arafat: “Numărul de paturi crește”

“În privinţa paturilor pe secţiile de terapie intensivă, s-a lucrat intens împreună cu Ministerul Sănătăţii în acest sens. Pot să vă spun că la Bucureşti s-au suplimentat paturile, tirul de terapie intensivă va fi alipit Spitalului ‘Sfântul Ioan’ a rămas doar stocatorul de oxigen să vină şi astăzi facem tot posibilul să vină în weekend, deci rezolvăm şi partea de transport. La ‘Malaxa’ s-a suplimentat cu cinci paturi care au primit autorizaţia”, a precizat Raed Arafat, după o şedinţă care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pe tema paturilor de la ATI, la care au participat şi premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

La Spitalul “Matei Balş” de la 20 de paturi de terapie intensivă a crescut capacitatea la 40 de paturi prin detaşare de personal, a mai precizat secretarul de stat.

ADVERTISEMENT

“Mai avem la Spitalul ‘Sfântul Pantelimon’ capacitatea de a creşte la 40 de paturi cu oxigenare, cu posibilitate de upgradare a lor în cursul acestui weekend. Se lucrează şi în restul ţării, au fost videoconferinţe permanente între Ministerul Sănătăţii şi colegii din ţară pentru creşterea capacităţii.

La momentul în care s-a făcut ultima analiză, acum 10 zile, erau 1.408 paturi. Acum acest număr creşte şi vom veni cu o actualizare după ce ştim că au fost operaţionalizate”, a afirmat Arafat.

ADVERTISEMENT

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.618. Dintre acestea, 1.324 sunt internate la ATI.

Șeful DSU a răspuns și întrebărilor referitoare la o eventuală intrare în carantină a Bucureștiului, în contextul creșterii importante a numărului de noi cazuri de COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Această sedinţă a fost pentru a discuta şi a dezbate, cu toţi care sunt în jurul mesei, punctele lor de vedere urmând ca această analiză să se facă în două-trei zile şi să de vină cu concluziile finale. Se va lua o decizie pe baza analizelor. Nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului”, a mai spus Raed Arafat.

Acesta a mai precizat că a semnat ordinul de intrare în carantină a mai multor localităţi din Ilfov. Doar astăzi au fost patru localităţi propuse și că ședinţele vor continua încă două zile

ADVERTISEMENT

“Mâine, la ședința Comitetului Județean pentru situații de urgență se va decide prelungirea măsurilor restrictive aflate deja în vigoare, nu pentru a decide carantinarea Bucureştiului”,  a subliniat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri