News

Raed Arafat, declarații privind informațiile false despre Covid-19: „S-a ajuns deja la libertatea de a dezinforma şi a manipula”

Iată ce a avut de spus Raed Arafat despre informațiile false privind vaccinul contra Covid-19.
18.10.2021 | 08:57
Raed Arafat declaratii privind informatiile false despre Covid19 Sa ajuns deja la libertatea de a dezinforma si a manipula
ADVERTISEMENT

Raed Arafat este foarte nemulțumit de faptul că în țara noastră există multe informații false despre coronavirus, dar mai ales despre vaccin.

Raed Arafat spune că în România s-a ajuns la o libertate de dezinformare

Astfel, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că în țara noastră libertatea de exprimare a fost depășită, iar acum vorbim chiar despre libertatea de a dezinforma și manipula.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat a afirmat faptul că sunt mulți oameni care distribuie informații false, mai ales despre vaccin, deși ei nu au nicio bază științifică.

Din cauza acestora, România a ajuns să aibă peste 300 de decese într-o singură zi, ei fiind infectați cu noul coronavirus, dar în mare parte nevaccinați.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Raed Arafat pentru români

„Noi nu mai vorbim de dreptul la libera exprimare, am ajuns deja la libertatea de a dezinforma şi a manipula şi la libertatea de dezinformare din partea unor oameni.

Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toţii, dar când îţi ies oameni care nu au nicio bază ştiinţifică şi comentează nişte lucruri la care nu se pricep şi vin cu informaţii false, cu informaţii denaturate, care duc să ajungi într-o ţară la 300 de decese pe zi”, a transmis Raed  Arafat, la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat acuză că populația a fost păcălită să nu se vaccineze

Mai mult decât atât, Raed Arafat crede că informațiile false distribuite inclusiv de unele persoane publice au dus la păcălirea populației, acesta fiind motivul pentru care numai circa 30% din populația țării s-a imunizat.

Dacă nu ar fi existat acești oameni care să dezinformeze, atunci țara noastră ar fi avut un procent de vaccinați de circa 80%, a mai spus șeful DSU.

ADVERTISEMENT

„Au reușit unii să păcălească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vaccineze.

Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin.

Diferența a fost păcălită de cei care au mințit și care au venit cu informații false și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință”, a mai precizat acesta pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT
Tags: