News

Raed Arafat, despre a doua explozie trăită la Crevedia: ”Parcă a venit cineva cu un fier de călcat şi mi l-a pus pe spate”

Raed Arafat a descris a doua explozie trăită pe viu la Crevedia, sâmbătă seara. Șeful DSU explică prin ce a trecut la fața locului.
28.08.2023 | 23:29
Raed Arafat despre a doua explozie traita la Crevedia Parca a venit cineva cu un fier de calcat si mi la pus pe spate
Cum a trăit, la fața locului, Raed Arafat a doua explozie de la Crevedia. Sursa foto: hepta.ro / ISU Dâmbovița / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La scurt timp după prima explozie de la Crevedia, de sâmbătă seara, la fața locului a ajuns și șeful DSU, Raed Arafat. Acesta a vorbit, luni, despre clipele terifiante trăite în timpul celei de-a doua deflagrații.

Cum a trăit, la fața locului, Raed Arafat a doua explozie de la Crevedia: ”Parcă a venit cineva cu un fier de călcat şi mi l-a pus pe spate”

Din momentul în care a ajuns la locul exploziilor de la Crevedia, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a devenit comandantul acțiunii.

ADVERTISEMENT

”Comandantul acțiunii, din momentul în care am ajuns eu, am fost eu, dar acolo existau inspectori șefi de Pompieri pe București-Ilfov, a mai venit și inspectorul șef Dâmbovița și pe partea de incendii, expertiza este la dânșii. Organizarea dispozitivului de incendii o fac pompierii, dar asta nu înseamnă că pompierii au greșit. Pompierii au făcut o chestiune de intervenție cu risc”, a spus Raed Arafat, duminică.

Luni, Arafat a vorbit despre a doua explozie puternică din localitatea dâmbovițeană. A trăit pe propria piele momentul terifiant. ”Am văzut ce a însemnat mingea asta, eu eram la o distanță mai mare și am simțit-o. Am simțit căldură pe spatele meu, parcă cineva a venit cu un fier de călcat și mi l-a pus pe spate”, spune oficialul DSU, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Arafat explică de ce pompierii s-au apropiat atât de mult de locul exploziilor

La aceeași apariție televizată, secretarul de stat din MAI a fost întrebat de ce pompierii s-au apropiat atât de mult de foc încât s-au expus pe ei. Întrebarea a venit în contextul în care, în prezent, mai mulți pompieri sunt internați în spitale din țară și străinătate.

”Două aspecte aici. Eu când am ajuns acolo am insistat rapid pe ele pentru că intervenția deja era în curs, erau pompierii, erau ofițeri, pompieri care au stabilit modul lor de lucru.

ADVERTISEMENT

Primul lucru care l-am observat, chiar dacă era stabilit un perimetru, foarte mulți civili încălcau regula și treceau pe lângă jandarmi și intrau acolo să meargă în casele lor.

Prima chestie a fost că am început să insist și am vorbit cu jandarmii să îi scoată pe toți de acolo. Am zis să nu intre nimeni, nici măcar polițiștii neechipați, să nu mai intre în zonă. Deci asta a fost exact indicația care am dat-o.

ADVERTISEMENT

Faptul că la a doua explozie n-am avut civili răniți, am avut civil numai la prima parte. La a doua parte nu știu să fi fost un civil cu probleme grave sau ars sau decedat, asta este pentru că totuși s-a reușit să se păstreze o distanță și au fost împinși în spate. Altfel, puteam să avem și civili și alți proprietari de case care tot mergeau către casele lor și jurnaliști puteam să avem”, adaugă Arafat.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
SURSE: Artiştii Coldplay, supăraţi şi dezamăgiţi după ce o parte a publicului l-a...
SURSE: Artiştii Coldplay, supăraţi şi dezamăgiţi după ce o parte a publicului l-a huiduit pe Babasha, la concert
Milionara Diana Şucu vrea să se interzică manelele în România după ce Babasha...
Milionara Diana Şucu vrea să se interzică manelele în România după ce Babasha a cântat pe scenă cu Coldplay: „As spune DA,DA,DA!”
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
EXCLUSIV Chris Martin îl vrea pe Babasha pe scenă și azi, dar manelistul...
EXCLUSIV Chris Martin îl vrea pe Babasha pe scenă și azi, dar manelistul se mai gândește. Adevărul despre cum a ajuns de fapt românul să cânte cu trupa Coldplay (SURSE)
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Ilinca Vandici, la psiholog după divorț. Cum gestionează acum relația cu fiul său
Ilinca Vandici, la psiholog după divorț. Cum gestionează acum relația cu fiul său
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt...
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt distruși de durere: ”Îmi va fi atât de dor”
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Pod spectaculos, vechi de 111 ani, demolat ilegal. Unde se afla construcția care...
Pod spectaculos, vechi de 111 ani, demolat ilegal. Unde se afla construcția care îi fascina pe turiști