News

Raed Arafat despre dosarul său de la DNA: „Până să vorbim de pagubă, trebuie să așteptăm decizia instanței”. Video

Raed Arafat a dat primele declarații despre dosarul său de la DNA și a precizat că așteaptă decizia instanței.
21.05.2021 | 20:18
Raed Arafat despre dosarul sau de la DNA Pana sa vorbim de paguba trebuie sa asteptam decizia instantei Video
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a vorbit pe pagina sa de Facebook despre dosarul de la DNA în care este vizat și a declarat că așteaptă decizia instanței, înainte de orice.

Raed Arafat a vorbit despre dosarul de la DNA

Astfel, el a spus că a înțeles că ar fi vorba despre o acuație de abuz în serviciu asupra Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Dar, el a precizat că nu are de gând să interfereze cu activitatea DNA.

ADVERTISEMENT

„Din ce am înțeles de la presă, este vorba despre o acuzație de abuz în serviciu. Abuz în serviciu care se îndreaptă împotriva IGSU pentru că s-au produs pagubele și sunt sumele acolo menționate.

Vreau să intervin, fără să intervin peste ce face DNA, care va verifica toate sesizările, toate aspectele. Subiectul este în spațiul public și are niște lucruri pe care noi le-am contestat în instanță, deja”, a precizat Arafat.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat a precizat că acest dosar vizează achiziționarea unor ventilatoare, atât din Elveția, cât și din Coreea de Sud. În primul caz era vorba despre o achiziție pe fonduri europene.

Pentru cele din Coreea, echipamentele urmau să fie achitate cu bani din bugetul de stat. Totuși, cele două firme au avut probleme la fabrici și nu s-au mai putut ține de cuvânt.

ADVERTISEMENT

„Este vorba despre ventilatoarele care urmau să fie achiziționate din Elveția pe fonduri europene și din Coreea de Sud, pe fondul din bugetul de stat. S-a plătit un avans, conform legii, urmând să se facă plata integral la livrare. Ambele firme au avut probleme să le livreze din cauza problemelor care au fost la fabrică”, a precizat acesta.

Raed Arafat: Până să vorbim de pagubă, trebuie să așteptăm decizia instanței

Ulterior, a explicat Raed Arafat, a fost luată decizia de a se rupe contractul, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a cerut avansul înapoi, iar cum acesta nu a fost primit, s-a decis acționarea în instanță.

ADVERTISEMENT

„Întârziind, a fost luată decizia de a întrerupe contractul și s-a solicitat plata avansului înapoi. Neplătind avansul, IGSU s-a îndreptat împotriva celor două firme în instanța judecătorească din România, unde sunt două procese în curs, unul pentru firma din Elveția, unul pentru firma din Coreea, pentru recuperarea avansului sau eventual obținerea echipamentelor care erau prevăzute în valoarea avansului.

Nu mai putem vorbi de o pagubă, care se rezolvă pe linia instanțelor. Până să vorbim de pagubă, trebuie să așteptăm decizia instanței.”, a explicat Arafat.

ADVERTISEMENT