News

Raed Arafat, despre redeschiderea școlilor: “Este posibil să apară o creştere a cazurilor”

08.02.2021 | 14:14
Raed Arafat despre redeschiderea scolilor Este posibil sa apara o crestere a cazurilor
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), atrage atenţia că, odată cu redeschiderea şcolilor, este posibil să existe o creştere a numărului de infectări cu Covid-19.

Elevii şi profesorii s-au întors la şcoală de astăzi. În plus, în unităţile de învăţământ este nevoie de medici și asistenți școlari pentru a monitoriza starea de sănătate a copiilor.

ADVERTISEMENT

“Este posibil să apară o creştere a cazurilor după redeschiderea şcolilor”, a transmis medicul Raed Arafat, duminică seara, la Antena 3.

Ce spune Raed Arafat despre redeschiderea școlilor

“Monitorizăm zilnic toate datele care vin să vedem dacă rata creşte, scade, să zicem indicatorii fideli care sunt terapie intensivă, internările, externările, toate acestea.

ADVERTISEMENT

Suntem la baza unei situaţii, la acest moment suntem deja pe platou, nu mai scade, deci suntem pe un platou acum şi la terapie intensivă – creşte, scade, dar suntem pe un platou general. 

La ATI suntem în fază în care este plus 10, mai scade un pic, mai creşte din nou, dar clar mai bine decât în noiembrie. Asta nu garantează că la orice moment să înceapă din nou”, a precizat medicul Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

În schimb, Sorin Cîmpeanu are o altă părere. Acesta nu se aşteaptă să apară noi focare de COVID-19 în şcoli după reluarea cursurilor.

Ministrul Educaţiei e optimist și consideră că elevii vor recupera materia pierdută în timpul predării online.

ADVERTISEMENT

“Nu cred că am un glob de cristal, dar sunt convins că şcolile nu vor fi focare în România, aşa cum nu au devenit focare nici în alte state unde s-au deschis”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, luni, la Antena 3.

ADVERTISEMENT