News

Raed Arafat, despre școlile din România: ”Vor rămâne deschise până în ultimul moment”. Cine decide intrarea în online

Șeful DSU, Raed Arafat, a oferit detalii despre modul în care funcționează școlile din România în această criză sanitară și a anunțat cine decide intrarea în online.
15.10.2021 | 08:21
Raed Arafat despre scolile din Romania Vor ramane deschise pana in ultimul moment Cine decide intrarea in online
ADVERTISEMENT

România traversează cea mai grea perioadă din pandemie. Zilnic, la nivel național sunt raportate peste 15.000 – 16.000 de cazuri noi. În aceste condiții, rata de incidență atinge, în unele zone, valori record.

În ciuda acestui aspect, secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, anunță că școlile nu se vor închide și ”vor rămâne deschise până în ultimul moment”.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat explică modul în care vor funcționa școlile în România. Cine poate decide trecere în online

Șeful DSU a subliniat încă o dată faptul că prioritatea autorităților, în frunte cu INSP, este aceea de a menține școlile deschise, astfel încât elevii să nu mai piardă din materie.

Pe de altă parte, Dr. Arafat a subliniat faptul că suspendarea cursurilor intrarea în online a unei unități este decisă doar de conducerea fiecărei instituții de învățământ.

ADVERTISEMENT

”Școlile, în acest moment, știți foarte bine că vor intra în vacanță. Pentru școlile primare, săptămâna viitoare este vacanța lor normală.

Este o regulă instituită de colegii de la Ministerul Educației, conform căreia fiecare școală poate decide ieșirea din prezență fizică în online, dar nu există o regulă generală de a închide școlile la acest moment.

ADVERTISEMENT

De altfel, când am avut ultima ședință, inclusiv INSP-ul a fost foarte insistent pe faptul că școlile să rămână deschise până la ultimul moment.

Și asta este propunerea pe baza cărora s-au luat decizia ca școlile să rămână deschise”, a declarat Raed Arafat la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Școlile din Ilfov, aproape de a trece în online

Județul Ilfov a depășit în ultimele zile rata de incidență de 16 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiții, DSP a recomandat ca toate școlile din județ să treacă în sistem online de luni.

Decizia nu s-a mai aplicat însă, după ce Ministrul Educației a intervenit și a precizat că o astfel de decizie nu are la bază temei legal.

Situația epidemiologică din județul Ilfov este cea mai gravă din țară în acest val 4 al pandemiei. La ora actuală, în topul localităților cu cea mai mare incidență, cele mai multe sunt din acest județ.

La nivel național, numai miercuri, 13 octombrie, 236 de școli au început predarea online pentru două săptămâni. Decizia este una administrativă și a fost luată de inspectoratele școlare județene.

ADVERTISEMENT
Tags: